Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Másnál is megfordultak ezek a...

Másnál is megfordultak ezek a gondolatok?

Figyelt kérdés

Előre bocsájtom szeretek írni és olvasni. Az információ felhalmozás maradt egyetlen hobbim és célom.

Egy ideje munkanélküli vagyok, de amikor dolgoztam akkor is elkaptak iylen pánikrohamszerű élmények, érzések, hogy:

- minek élek

- ennek a munka világának semmi értelme -> elveszi az ember idejét.

meg az, hogy:

Ez a nagy betűs élet? -> szórakozó helyen élvezhetetlen a zene, valamit belekevernek az italodba, a politika trágya, vallással elég ambivalens a kapcsolatom, munkát én legalábbis nehezen találok, párt is. Hangulat nulla.

régen szépnek láttam ezt az egészet mikor fiatal felnőttként bor mellet filozofáltunk... (Nagyon hiányoznak azok az estek) Bár már akkor is ezt kezdtem érezni, hogy ennek így semmi értelme.

Régen volt egy ábrándom hogy van sors. Szeretném ezt hinni de az élet mindig rácáfol.

Meghalni nem akarom mert szeretek élni, de valahogy meguntam, átláttam. Minden monoton. a különböző képzések kritikán aluliak, ahogy tapasztaltam. Most már nincs bennem az a játékos pátosz mint régen, belül éreztem. Ridegen és tényszerűen látom a világot. -> pl. a kormány sok nem jó dolgot csinál de a lehetőségek közül ez a legjobb. És ez valahogy ez a fura helyzet beleékel, belezavar az én nehezen egyben tartott lelki világomba egyszerűen ledönti az értékeimet amit eddig támasztgattam el ne veszítsem őket.

Esküszöm belefáradtam ebbe az egészbe. Utálom a monotonitást vagy legalábbis azt ahogyan a legtöbb munkahely zajlik. Határozott világképem volt de miután ledőlt, csak a káoszt látom mindenhol. Lehet egy barátnő segítene, egy szerelem... nem tudom...

Kimerült vagyok és csalódott, hogy ez az élet. agyereként ennél sokkal jobbnak gondoltam, alig vártam hogy ügyeket intézzek, dolgozzak ilyesmi. Mára ebből semmi nem maradt. Kiégtem. Néha a hobbim feltelkesít, de ennyi. Hamar el is múlik.

Másnak voltak iylen élményei?

2021. dec. 6. 16:30
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

Sors az most is van, ez nem hit kérdése.

Igen, ha a panteista szemmel nézed, az egész életnek semmi értelme. Megszületunk, rohadt okosnak hisszük magunkat, aztán bedaral a mindennapi mokuskerek, közben nyomják a képünkbe az ideális életről a kepeket. Mutatják a celebek, hogy milyen izgalmas az életük, a mindenféle coach-ok hogy csak össze kell szedned magad és bármit elerhetsz, a női fórumok hogy csaladallitasra kell menni, meg pszichológushoz és az majd egycsapásra megoldja azt amit keresel.

Ha a halállal vége az egésznek akkor tulajdonképpen tényleg nincs értelme az életnek.

2021. dec. 6. 16:45
 2/4 anonim ***** válasza:
27%
Az élet nem habostorta, ez nem újdonság. Nem tartozhat mindenki a nyertesek közé, kellenek a vesztesek is hogy elvégezzék azokat a fos munkákat, feladatokat amire egy nyertesnek nem lenne kedve/gusztusa. A jó hír az hogy borozni vesztesként is lehet. Még szerencse, mert különben már összeomlott volna a társadalom.
2021. dec. 6. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy és mióta vagy munkanélküli? Nem keresel munkát vagy elküldenek mindenhonnan különféle indokkal?
2021. dec. 7. 05:26
 4/4 Senior Séf ***** válasza:

Amikor megfogantál, egy DNS-duplaspirál voltál egy megtermékenyült petesejtben.

Miután 50-szer osztódtál, már 100 milliárd sejtből álltál, ami több, mint a csillagok száma a Tejút galaxisban.

Minden egyes sejted, minden egyes másodpercben, több, mint 6 milliárd műveletet hajt végre.

Csak gondolj bele: az emberi test képes arra, hogy fertőzéseket pusztítson, emésszen, gyermeket foganjon, beszéljen, és tegye mindezeket ugyanabban a pillanatban.

A szíved 101 ezerszer ver naponta. Az életed folyamán 300 milliószor.

Nap-mint-nap 23 ezerszer veszel levegőt.

A véred több, mint 95 ezer kilométert tesz meg a testedben keringve.

A szervezeted másodpercenként 25 millió sejtet állít elő.

Egy nap legalább 15 ezerszer pislogsz.Az agyad körülbelül 100 milliárd idegsejtből áll.

Ha a DNS-láncodat kinyújthatnánk, 6 ezerszer is elérne a Holdig.

Óránként 600 ezer hámsejt válik le a bőrödről.

A csontjaid négyszer erősebbek a betonnál.

A szemed egymillióféle különböző színt érzékel, és több információ befogadására képes, mint a világ legnagyobb teleszkópja.

A tüdőd napi kétmillió liternyi levegőt dolgoz fel.

Amikor megérintesz valamit, az agyadba 200 kilométer per órás sebességgel érkezik az üzenet.

A bőrfelületeden összesen 280 ezer hőérzékelő sejt található.

A vérereid összesített hossza két és félszer annyi, mint a Föld kerülete.

Tízezer különböző illatot vagy képes felismerni, és a nyelveden tízezer ízlelőbimbó található.

Egy kész csoda vagy. És most azon keseregsz, hogy az élet nem tesz a segged alá mindent? Hogy évmilliárdokkal ezelőtt az abiogenezis nem kísérte kitüntetett figyelemmel a te egyéni sorsodat?

Te LEHETŐSÉGET kaptál, aminek csillaga-átka te vagy magad. Neked magadnak kell irányítani az életedet, és ami a fontosabb, jól tartani a testedet. Nem a bolti vackokkal, nem a készételekkel, nem az agyonkezelt, többszörösen feldolgozott élelmiszerekkel, hanem igazi ÉLŐ táplálékkal, ami rendben tartja a bélflórádat, és ezen keresztül a hangulatodat is. Mozognod kell, kimenni a szabadba izzadni-fázni. ÉLNI! Nem csak túlélni az életet, hanem megélni.

2021. dec. 7. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!