Mit csináljak, ha már nem bírom, hogy állandóan egyedül vagyok és nincsen kivel beszélgetnem?
Az egy problémád, hogy mindenre van valami kifogásod.
Ha valakivel beszélgetsz online és jól kijöttök és még is nem laktok messze, akkor elég annyit mondani, hogy fussunk össze egy kávéra és hopp, meg is oldódott a problémád.
4-es Vidéken lakom, Dél-Dunántúl.
5-ös Ha ez így ilyen szépen összeállt volna bárkivel, mint ahogyan te leírod (hogy beszélgetünk, jól kijövünk, nem lakunk messze és fussunk össze), akkor nem is tettem volna fel a kérdést. Viszont az esetek nagy többségében már az sem olyan egyszerű, hogy valakivel beszélgessünk. Ahogyan én tapasztaltam az emberek nagy része nem veszi komolyan az online beszélgetéseket, csak unatkozik és max. hébe-hóba válaszol vagy esetleg egyszer csak eltűnik és sosem ír többet. Ugyanez az oka talán annak is, hogy sokan nem nyitottak a személyes találkozásra, mert ők csak úgy írogatni akarnak embereknek, mindenféle kötöttség és felelősség nélkül, úgysem ismer, úgysem tud rólam semmit, bármikor leléphetek, nem kell nemet sem mondani vagy visszautasítani a másikat, meg sem kell indokolni és így tovább. Olyan ez mint a társkeresők esetében. A távolság szintén sokszor probléma, ez tény. Senki (én sem) nem fogja átutazni a fél országot egy neten megismert ember miatt, pláne ha alapvetően a rendszeres találkozás, programok stb. a célja, mert egyszerűen nem éri meg, hosszú távon nem fenntartható. Úgyhogy én értem mit akarsz mondani, de ebben az esetben ez nem állja meg a helyét és nem erről van szó.
Azért egyetemistaként egy egyetemi városban csak akadna közösség, ahová eljárhatsz.
Kirándulócsoportok? Önkéntesség? Diákmunka? Tanfolyam?
És menj el azokra a bulikra meg előadásokra. Én se voltam bulis alkat, hanem ilyen sarokban alkotó/termelő jógyerek kispolgár :), de ha magányos vagy, érdemes kicsit kilépni a komfortzónádból és nyitottnak lenni, odamenni emberekhez. Meg kell erőltetni magad, túllépni azon, hogy ciki-e neked ismeretlenül beszélgetést kezdeményezni, társasághoz csatlakozni, hisz próba nélkül nincs szerencse.
Hát pedig én a máig legjobb barátnőimet anno főiskolán úgy szereztem, hogy odamentem ahhoz, aki valamelyik óra előtt/után látszólag ugyanolyan szerencsétlenül álldogált, mint én és megkérdeztem, hogy "Szia, hogy hívnak?" vagy valami hasonló béna szöveget. És nem vették zokon.
Önkéntesség van pl. öregotthonokban, kutyamenhelyen, hajléktalanszállón. Kirándulócsoportok facebook csoportokban szoktak szerveződni.
Igen, én is így ismertem meg az egyik legjobb barátnőmet. Viszont jelenleg összesen 1(!) jelenléti órám van, ahol én vagyok az egyedüli "külsős". A többiek mind egy évfolyamhoz tartoznak, harmadik éve járnak együtt az óráikra és már kialakultak a barátságok, ismertségek, klikkek. Rám sem hederítenek.
Kerestem ilyen lehetőségeket (igen, facebookon is), de mint írtam, nem találtam semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!