Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mi lesz egy olyan emberrel,aki...

Mi lesz egy olyan emberrel,akinek se kutyàja,se macskája és elkapja a koronavírust?Ki gondoskodik róla?

Figyelt kérdés
Ha egy egyedül èlö embernek pozitív lesz a koronavírus tesztje és 10 napra karanténba kell vonulnia az otthonàban,nem hagyhatja el az otthonàt,ki vàsàrol be neki?Ki viszi neki hàzhoz az élelmiszert,a gyógyszereket?

2021. nov. 24. 20:00
1 2
 11/14 Metionin ***** válasza:
83%
Rendel vagy ellátja valamilyen módon az önkormányzat. Szomszéd egyedül élő nénihez valami vallásos csapatból jött 2 naponta valaki, hozta a bevásárlást. Alattam két lány van albérletben, egyetemisták, senkijük sincs itt és nem itt van az állandó lakcímük, nekik rendőrök hoztak mindig bevásárlást amikor jöttek ellenőrizni őket. Szóval megoldják csak jelezni kell.
2021. nov. 25. 10:38
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

En nagyvarosban olyan nagy hazban lakom, ahol az uj szomszed is bevasarolna, ebben biztos vagyok.

Nem pletykalas, jopofizas, de emberi figyelmesseg van.

2021. nov. 25. 12:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül lakom és néha gondolkozom ezen.

Jelenleg is 95%-ban online vásárolok be, vagy főzök vagy rendelem a kaját. Mindenhol van érintésmentes kiszállítás is! Viszont nálunk van egy folyosóajtó, azzal nem tudom, mi legyen, addig ki kell menjek? Idős betegek a szomszédok. Mondjuk a folyosó totál nyitott.

Pulzoximéter legyen nálad otthon működő elemmel, lázmérő, C vitamin, D vitamin. Gyógytea. Ezek mindig legyenek.

A patikát ismerős intézze mondjuk.

Ha az ember annyira lerobban, hát nem tudom, mi lesz én kicsit félek. :( bár ha egy pár mindkét tagja robban le nagyon, akkor se könnyebb.

2021. nov. 25. 13:06
 14/14 anonim ***** válasza:
53%

Hát vagy kerít valami rokont, barátot, ismerőst, kollégát, szomszédot, aki bevásárol neki, vagy segít az önkormányzat, egyházközösség. Meg ugye létezik online rendelés is, bár ugye egy idős embernek ez nem biztos, hogy jó megoldás, mert mondjuk nincs internete, és ha telefonon rendel is valamit, nem tudja érintkezés mentesen kifizetni, mert nincs bankkártyája.

Vagy úgy csinál, mint ha egy sima influenzát kap el egy egyedül élő, és elmegy a boltba vásárolni. Nem is veszélyesebb ez semmivel sem, mint ha influenzásan megy.

2021. nov. 25. 16:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!