Egyedülállók, ti home office, távoktatás és bezártság, stb alatt hogy kezeltétek/kezelitek az egyedüllétet?
Én alapvetően extrovertált ember vagyok (engem tényleg feltölt a társas érintkezés, nagyon be tudok pörögni), de eléggé nagy igényem van az "én időmre" és azt bekuckózással töltöm, illetve inkább otthon vagyok. (Olvasás, sorozatozás, kis pécégaming, cicázás, online dumálás ismerősökkel.)
Most már remélem elkerülnek a nyavalyák, mert már majdnem egy éve nem tudtam végezni semmilyen fizikai dolgot... Jól, le is épültem. Most újra bringázok, járok el a környéken/tóparton sétálni. stb.
Szóval nekem ez a covid balhé egyáltalán nem ütött (be) akkorát, mint sok embernél. Nem Budapesten élek, bérleményem egy kis kertes ház és gyakorlatilag a természet közel van hozzám. Tópart kb. 800m :)
Amit észrevettem, hogy sokkal jobban kerestem online a barátaimat, családomat. Hála az égnek a modern technológia lehetővé tette, hogy (valamennyire) video/hang hívással kielégítsem a szociális igényeimet, ha már így be vagyunk zárva alapon.
A munkám készenléti jellegű és fizikai ottlétet igényel, mondhatni esszenciális, így nekem/nekünk ilyen téren sem változott semmi.
Szingli macskások rulez! :) Hölgy társ híján, nálam a bársonytalpú kis szőrmók a főnökasszony. 😅
42F
3-as:
A macskák megmentenek minket. :D
Egyedül lakom.
Csak 2020. március közepe és május közepe között volt bezártság, ha az ember betartotta, hogy csak boltba, orvoshoz, munkába és egyénileg sportolni ment ki.
2020 május és október között meg például majdnem semmi intézkedés nem volt.
Én amúgy imádtam.
Nekem rettentő sok egyedüllét kell, egyedül töltődöm. Dolgozom főállásban emellett esti egyetemen egy nehezebb szakon vagyok, ahol ráadásul az elmúlt 2 félévben hivatalosan 4 este is voltak órák. Azért hivatalosan, mert tegye a szívére a kezét, aki tényleg bejár minden órára akár jelenléti, akár távoktatás mellett.
Nos voltak olyan heteim, amikor amúgyse tudtam volna sehova se menni, még hétvégén is maximum szombat kora este, olyan kemény volt az egyetem még khm csalásokkal is.
A home office-nak, távoktatásnak hála legalább aludni volt időm és tudtam sportolni (nagyrészt amúgy is otthon erősítés, kaputól-kapuig kocogás szokott lenni járvány ide vagy oda).
Ha be kellett volna járni mindkettő helyre, akkor alvás 5-6 óra, sport nuku.
Jellemzően egybeestek az egyetemi szünetek, valamivel lazább időszakok az intézkedések enyhítésével vagy a járvány alább hagyásával.
Egyébként jöttek át barátok, rendeltünk kaját, vittem italt, mentem túrázni, bicajozgattam is az eddig említett otthon edzés és kocogás mellett, mentem sétálni emberekkel.
Amikor a harmadik hullám alatt többen úgy döntöttünk, hogy inkább #maradjotthon van, akkor videóhívásoztunk.
Szabadidőmben órákig tudok a neten olvasgatni arról, ami érdekel, de ezen kívül szeretek főzni, van sok növényem, olykor rajzolok, színezek.
A járvány alatt váltottam munkahelyet, egyik helyen sem volt kötelező a 100% home office, csak opció, sőt, az előző helyen ősszel egész sokáig bejártunk kötelezően minden nap (hú de utáltam!!).
Szóval nekem hatalmas segítség volt ebben az élethelyzetben és ennyire magányra, lassú életre vágyó emberként.
28N
(nem fogadok privátokat, amúgy ismerkedem valakivel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!