Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Létezik olyan, hogy nyári...

Létezik olyan, hogy nyári nihil vagy ezt csak én tapasztalom?

Figyelt kérdés

Egészen pontosan arra az érzésre gondolok, amit legtöbbször nyáron mondjuk kifejezetten déltől este 5-6-ig lehet megélni. Ez az az érzés, amikor a nagy hőség miatt egyszerűen semmi nem történik és az ember is sokkal enerváltabbnak érzi magát. Egyrészt az ebéd miatt másrészt a nagy meleg miatt. Szinte látom az ördögszekereket az utcákon. És az egészet átszövi valami furcsa nosztalgikus szomorkásság, melankólia amiben a legrosszabb, hogy amúgy általában semmi bajom nincs. Semmi szerelmi bánat csalódás vagy ilyesmi. De már rendesen zavar, hogy ilyen szentimentálissá válok tőle. Hogyan lehetne elűzni ezt az érzést, ha már századjára nem szívesen mártóznék meg benne? Ötleteket, tippeket szívesen fogadok.

Egy nyári nihilben szenvedő fiatal :)

2021. júl. 15. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Én értem miről beszélsz🙋‍♂️

Én, mivel este dolgozom, olyankor szoktam egy kicsit aludni... Egyébként oké hogy xar, de cserébe este 18-21 között, meg reggel 3-8 között tök fasza idő van és a kedvem is jó.

2021. júl. 15. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak te tapasztalod Kérdező!

Ezért van vagy 100 éve a mediterrán országokban az a rend, hogy délben bezárnak és csak 3-4-5-kor (melyik mikor) nyitnak ki ismét.

2021. júl. 15. 15:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, de a sziesztához, azért nem tartozik szorosan ez a szomorkás hangulat. Nekem inkább csak azzal van bajom.
2021. júl. 15. 16:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Valóban nem tudom a szomorkás hangulatodat mivel magyarázni, mert valószínűleg ez egyéni sajátosságod és a hőség váltja ki belőled.

Téli depressziót ismerünk, az őszi, reménytelenül locsogó eső is okozhat rossz kedvet, de nyári, kora délutáni szomorúság nem jellemző.:)

2021. júl. 15. 16:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Ennek a nyárnak kicsit ilyen hangulata van.
2021. aug. 2. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!