Lehet a mai világba lelkitársat találni?
Lehet, igen, de nagyon rosszul közelíted meg az egész problémát.
A valódi lelki társ nagyon-nagyon ritka, de attól még létezik. Viszont ez nem úgy van, hogy két ember lelki társnak "akarja" egymást, hanem megismerkednek, és ez szép lassan (tényleg nagyon lassan!) kialakul. Tehát először beszélgetnek felületes témákról, utána egyre mélyebb és mélyebb dolgokról, és egyszer csak, évek után azon veszik észre magukat, hogy már olyasmit megosztanak egymással, amit senki mással. Ehhez idő és türelem kell, ennél gyorsabban viszont nem szabad haladni, mert csak megégeted magad.
Sajnos ez egy nagyon nehéz kérdés, de biztosan lesznek itt "mindenhez is értő" emberek, aki megválaszolják ezt neked!
Én nem merek neked hülyeséget mondani!
Ezzel kapcsolatban volt egy kutya nagy szívásom itt:
Elkezdtem egy nővel levelezgetni itt 5 hónapig. Írta 1×, hogy én a lelki társa vagyok. Keresgéltem erről a témáról, mígnem 1× egy újság írt erről. Beszkenneltem neki, és azóta eltűnt a nő.
Erről ennyit...
Szerintem a lelki társ nem feltétlenül az ember szerelme. Lehet mondjuk egy barátja. Az előző válaszok között úgy láttam, hogy elég különböző "definíciók" vannak erre.
Nekem akkor volt ilyen "lelki társ" élményem, mikor megismertem az egyetemi csoporttársaimat. Úgy gondolkodtak mint én, azt szerették, amit én. Hasonló volt a felmerülő dolgokról a véleményünk. És szuper érzés ha valaki mond valamit, ami benned már megfogalmazódik ugyanúgy korábban, de mások nem értették meg.
Ami meglepő volt, hogy az egyetemi szakhoz nem kapcsolódó dolgokra is igaz volt ez. Pl ritka a szakom (20 fő), ritka a sportom, de van szaktársam, aki osztozik velem ebben a hobbiban. És a többi hobbimra is elmondható ez.
Olyan érzés, mintha ismernéd, pedig csak most találkoztatok. Olyan otthonos érzés ez.
Persze lehet, hogy nem ez a lelki társ dolog, de én ehhez hasonlónak képzelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!