Hogyan fog tudni segíteni a pszichológus,ha nem beszélek vele őszintén a problémákról?
Ha friss a pszichologus es a kliens kozotti kapcsolat, akkor eloszor a bizalmat kell kierdemelni/kiepiteni. Nalam ez hosszu folyamat volt.
Annak ellenere is, hogy mar a masodik alkalommal nyiltan megkerdezte, hogy szuz vagyok-e.
Nekem tobbszor mondta a pszichologusom, hogy ugy erzi, nem mondok el dolgokat. En nem ereztem ugy :) szoval ha jo a pszichologus, eszre fogja venni es szova is teszi.
Van egy szerintem jo cikk a neten arrol, hogy miert hazudnak a kliensek a pszichologusnak, es ezt egy pszichologusnak hogyan kell kezelnie. Szerintem erdemes elolvasni :) (google: hazudni pszichologus)
En is sokara mondtam el neki torteneteket - honapok kellettek ahhoz, hogy tenyleg elfogadjam, hogy o ertem van es nem fog bantani. Tobbszor visszautalok korabbi temakra, amikor felismerek valamilyen osszefuggest.
De hazudni soha nem hazudtam.
Szerintem lepesrol lepesre haladj, Kerdezo, ha ugy erzed, elsore sok lenne. A jo pszichologus erezni fogja ezt, de kozben feszegeti a hataraid (nalam legalabbis ez van). Sok sikert!
szerintem légy őszinte vagy ne járj.
itt névtelenül is ki tud beszélni legjobb esetben kapsz jó tanácsokat bár nem orvosi segítség.
Apránként mond el akkor hogy mi a gond. (Nem szégyen az azért vagy ott hogy mondjon valami okosat a gondodra)
De nyugodj meg biztos hallott már cifrább történeteket is a tiednél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!