Egyetemi tanulmányok után otthon vagy albérletben érdemes lakni?
25 éves végzett egyetemistaként érdemes egy idegen városba költözni munka miatt?
Esetleg érdemesebb a szülőknél lakni és pénzt félre tenni?
Kicsit félek az albérlettől/magánytól.
Ha lenne egy barátnőm nem gondolkoznék az albérleten.
Ha családdal maradok otthon tudnék félre tenni pénzt és nem lennék egyedül. Önálló vagyok kollégista voltam, de ott legalább nem voltam egyedül és voltak csoport társak.
Ha albiba megyek egyedül lennék és havonta X ezer forintot fizethetnék.
Az a baj a munkahelyen kívül pláne most ebben a helyzetben nehéz barátokra/barátnőre szert tenni.
Exem is haza hoztam 1 évvel ezelőtt és nem volt ezzel semmi baj.
Most pedig már dolgozni fogok és nem is fogok keveset keresni szakmán belül.
Ha elítél egy nő, mert otthon lakom érthető okok miatt, akkor az ilyen jobb is, ha elkerül.
Ha dolgozik az ember nem sok idő van szórakozni hétköznap max hétvégén.
Habár, ha nincs ismerős/barát akkor hiába. Én úszni és gyúrni szeretek és jártam is egyetem alatt.
Max munkahelyen lehet leginkább barátokat szerezni, ha oylan a légkör.
Én már kinőttem a bulizós/bebaszós ismerkedős korszakból.
Munkán kívül max hobbin keresztül lehet barátokat szerezni.
Ezerszer jobban, ha nem otthon? Több lehetőség? Pl?
Amúgy telejsen önálló vagyok.
Nekem volt pasim, de amikor én végeztem az egyetemmel ő még pont akkor ment Erasmusra.
Még védés előt láttam egy álláshirdetést a szüleim lakóhelye melletti nagyvárosban, jelentkeztem és fél is vettek, rögtön volt munkahelyem, így én hazaköltöztem, de csak arra a fél évre, amíg haza nem jött a párom, aztán összeköltöztünk albiba abban a nagyvárosban, ahol dolgoztam, azóta is itt élünk.
Én azt mondom jól tettem, hogy a szüleihez költöztem arra a fél évre, legalább a kaucióra összegyűjtöttem magamnak a pénzt, nem kellett tőlük kölcsön kérnem, ahogy elköltöztem anyagilag is teljesen független lettem minden szinten.
Szerintem te is nyugodtan költözz haza, de tűzz ki valami fix határidőt elköltözésre. Addig tudsz gyűjteni, tájékozódni lehetőségekről (pl piaci alapú önkormányzati lakás bérlés tök jó dolog), és ha fix határidőt szabsz akkor nem fogsz a mama hotelben ragadni.
(Bár én fél évnél többet amúgy se bírtam volna otthon, 24 éves dolgozó emberként úgy éreztem magam, mint egy gimnazista, koli után nagy visszalépés volt, vágytam újra az önállóságra)
*szüleimhez
Javítgat a vacak telefonom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!