Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Egyedül is lehet boldog az...

Egyedül is lehet boldog az ember, vagy kellenek barátok, szerelem, család stb.. ?

Figyelt kérdés
Én rájöttem, hogy nem feltétlen kell mindig, hogy legyen körülöttem valaki. Speciel egy jó ideje nincsenek barátaim, de már kezdem megszokni és nem azt mondom, hogy boldog vagyok emiatt, hanem inkább megszoktam. Igazából az is hülyeség, hogy az ember társas lény. A legnagyobb döntéseket az életben egyedül kell meghoznod.

2021. febr. 5. 19:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez sületlenség.

Engem a magány pont, hogy demotivál. Unok már egyedül számítógépezni, olvasni, sportolni, hobbijaimat űzni, UNOM már az egészet!!!

Egy társsal, baráttal még futni is elmennék, pedig azt pl. rühellem.

Egyedül egy idő után minden szürke, unalmas! Kit érdekelnek a legjobb zenék, könyvek, játékok, filmek, a legextrémebb sportok, ha mindig csak max. egy plüssmackótól tud elköszönni az ember elalvás előtt!

2021. febr. 5. 22:42
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
Introvertált emberek is léteznek.
2021. febr. 5. 23:06
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én pl sokat voltam egyedül mivel kamionosként dolgoztam a világban. Olyan volt néha mintha száműzött remeteként éltem volna. Volt hogy magyar szót nem hallottam napokig hetekig. (örültem mikor egy magyar kollegával összefutottam valahol és pár mondatot beszélgettem)

Úgyhogy szakértő vagyok a témában.

Megvan a jó és a rosz oldala is az egyedüllétnek. (Megismered önmagad)

Az egyedüllét olyan mint egy nem túl jól működő család.

Bár utóbbinál kevésbé beszélget magába az ember.

(Mondjuk családba meg mint olyan hogy privát zóna nem létezik, mert egy perc nyugodt pillanat sincs.)

"Akárhogy id nézzük végletek világa ez!

De barátokat még a senki földjén is sikerült találnom. Szükségesek hogy megoszd az élményeid érzéseid és visszaigazolást kapj arról hogy mi helyes és helytelen. Ha nincs még egy barát se az már úgy régen rosz!

Torzulhat a világnézeted. És a normál értékrended.

2021. febr. 7. 00:49
 14/21 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Amilyenek a mai nők, 3 negyvenes férfit is ismerek aki egyedül él. Az biztos, hogy nem jó nekik, torzul kicsit a jellemük és világ nézetük. Ebből csak egy aki keresi is a partnert, aki már régen élt 7-8évig nővel. Az egyik sosem élt, én őt csodálom, dolgozik, ház, kutya és nem adja fel. Rendes ember. Bár most 43körül kezd már befordulni, de ez érthető...
2021. febr. 7. 06:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
az ember igen is táras lény, persze lehet hogy nem jó mindig hogy ott nyüzsögnek körülötted, de sokkal jobb mint egyedül. Egyedül tévézel, egyedül kirándulsz, utazol? Én sokat utaztam, barátokkal és a párommal is, azt kivel osztanám most meg, kivel emlékszel majd vissza az élményeidre, magaddal. Ha valaki egyedül van és lesz, lehet hogy elvan, de tuti egyszer megbánja. Nekem sincs túl sok barátom, de van feleségem és gyerek és tudom, hogy egyedül megőrülnék.
2021. febr. 10. 22:42
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül el sem indulnék sehová, volt hogy a párommal utaztunk és találkoztunk olyannal aki fél éve egyedül járta Ázsiát, annak még nincs értelme.
2021. febr. 10. 22:43
 17/21 A kérdező kommentje:

Szerintetek jókedvemben tettem fel a kérdést ? Igen, az ember társas lény, ezzel nem vitatkozom.

Ugyanakkor nagyon sok sebet, bántást, fájdalmat okoztak nekem barátok, ismerősök, családtag. Ezek miatt totál önbizalomhiányos lett és szerintem soha nem leszek képes feldolgozni.

Ki vagyok ábrándulva teljesen az emberekből, és a világból. Nagyon el vagyok keseredve....

2021. febr. 10. 22:47
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi de nem ezt írtad. Menj el egy pszichológushoz az segíthet. Aki meg fájdalmat okoz azt tényleg ott kell hagyni, lehet akár rokon is. Nem leszek népszerű de a rokon egy kényszerű nyűg. Mindenki azt hiszi, hogy mert rokon akkor tartani kell vele a kapcsolatot. Lehet jó ha jó a család akkor sokkal több mint egy barát, de ha nem akkor simán nem érdekel sem és ignorálom őket. Amúgy meg keress új barátokat és erősítsd meg magad valahogy, nem lehet hogy túl érzékeny vagy. Tényleg a pszichológust ajánlom.
2021. febr. 10. 22:57
 19/21 A kérdező kommentje:

Voltam pszichológusnál már többször is, talán picit segített, de nem voltam sokat.

Lehet, hogy rajtam már csak az elektrosokk-terápia, vízbefojtás, vagy lobotómia segítene.

Nem vagyok ura az érzelmeimnek. Totál egyedül érzem magam. Alaposan át kell értékelnem az életemet, úrja kell programoznom. Mert olyan vagyok, mint egy vonat, ami a szakadék felé robog..

2021. febr. 10. 23:10
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Őket próbáltad már: tel 116 123

Keress egy értelmes elfoglaltságot, önkéntes munka stb ott tudsz ismerkedni értelmes emberekkel mert aki Önkéntes az nyilván nem csak a saját érdekeit nézi hanem segít valakinek, valakiknek.

2021. febr. 11. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!