Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy lehetek érzelmileg üres?

Hogy lehetek érzelmileg üres?

Figyelt kérdés
Hogy lehetek teljesen "robot" /"érzéketlen"? Érzelem mentes?!

2021. jan. 17. 23:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
7es, nagyon durva, de mintha saját magamat olvastam volna. Én skizoid adaptációkkal vagyok diagnosztizálva (az adaptáció nem egyenlő a személyiségzavarral, csak bizonyos jegyeket viselek).
2021. jan. 19. 21:58
 12/16 anonim ***** válasza:
Úgy hogy rá kell jönnöd milyenek az emberek valójában. (mondjuk ha jó emberekkel vagy körülvéve akkor kicsit nehezebb) Nekem sikerült, de jobb volt amikor még nem tudtam. Mondták már hogy félelmetes amiket mondok. És igazuk van. Szociopata lettem 3 évvel ezelőtt. Soha a büdös életbe nem tudnék úgy élni mint akkor. Én, mint aki mind 2 "életben" volt(az érzelmesben és az érzelem mentesben is), azt mondom hogy ne. Ne akarj ilyen lenni. Hiába szeretnék kötődni valakihez, szeretni valakit ha szánalmasnak tartom az érzelmeket. Nem jó "robotnak" lenni. Jobb az ha érzel.
2021. jan. 21. 21:34
 13/16 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy szociopata lettél 3 évvel ezelőtt? Érdemesebb lenne először utánanézni, hogy mit jelent a fogalom. Nem lesz valakiből csak úgy “szociopata”, az már bőven 15 éves kor előtt alakul ki...

Patológiás frusztráció, ürességérzet az arra hajlamos embereknél akármikor megjelenhet, és hosszútávon fennállhat, főleg kezeletlenül.

2021. jan. 21. 21:52
 14/16 anonim ***** válasza:

#12 vagyok.

12 éves voltam amikor anyám telefonját megnéztem mert folyamatosan pittyegett. A messenger volt az, amin anyám a mostani palijával arról beszélt hogy hogyan kéne őt jól "megtuningolni". Aznap kérdőre vontam, azt mondta befejezték. Apámnak nem szóltam róla. Pár hónappal később, amikor a szüleim hazaértek délután, ahogy szoktam szaladtam ki a kocsihoz segíteni behozni azt amit vásároltak. Ahogy rájuk néztem, már éreztem a feszültséget. Amikor behoztam a szatyrokat felmentem a szobámba játszani. Apám nem sokkal utánam jött lefeküdt az ágyamra majd megkérdezte hogy: "Kislányom.....te akarod még ezt a családot?" Elmondta hogy anyámat a mezőn találta meg melltartóban, ahogy egy kocsi mellet ül, miközben ez a fickó pucéran megy apámhoz hogy ők nem akarnak balhét, beszéljék meg nyugodtan. (apám csak azért járt arra mert el akarta adni az egyik telkünket egy ismerősének) Én akkor úgy sírtam mint még soha. Nem szóltam anyámhoz vagy fél évig. Aztán úgy tűnt változik valami. Apámnak hirtelen fontos lettem, a hobbimat elfogadta. Úgy tűnt nem válnak el. Aztán tavaszi szünetben az egyik akkori barátnőmnél voltam amikor értem jött a nagynéném hogy elvigyen magukhoz. Ott közölte velem és az öcsémmel hogy apánk bekattant és rágyújtotta a házat anyánkra azzal a céllal hogy megölje. Ez nem jött össze, mert anyám megmenekült, apámat pedig egy rendőrségi aktában láttam utoljára szénné égve.

Most 16 éves vagyok, annak a fickónak a házában élek aki tönkre tette a családom (nem mellesleg a fickó anyjával, a faszi igazi mamahoteles csicska). Anyám csak azért nem hagyja el mert ugye nincs hova menni. Nemsokára újra lakható lesz a házunk és elhúzunk innen a picsába.

2021. jan. 21. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ami veled történt. Szerintem a sok trauma és fájdalom után jobb a lelkednek, ha hidegnek és érzelemmentesnek tűnsz. Valójában nem vagy az, de most átmenetileg ilyen lelkiállapotban vagy. Ettől még nem leszel szociopata... nyugi
2021. jan. 21. 22:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Az alexitímia az “érzelem mentesség” és egy elég súlyos betegség
2021. jan. 23. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!