Ha egy teljesen új közösségbe teljesen új külsővel megyek, akkor lehet normális, átlagos életem végre?
Lehet, de a külső mulandó, ha csakis innen várod az önbizalmat, nem leszel hosszú távon boldog.
Az egészséges életmód jó, de belső munka is kellene, hogy meg ismerd magad, megszeresd magad és felépült belülről.
Amire most készülsz, az egy roskatag ház átfestése kívülről, meg szép kerítés hozzá.
De a házad többet fog érni, ha a falakat erősíted meg, meg megjavitod a tetőt, stb.
Tök sok időd van erre. Foglalkozz ezzel is. És sok sikert a terveidhez.
"Viszont ha egy full új közösségbe (továbbtanulásnál) már új külsővel mennék, ami igényes, vonzó, akkor szerintetek lehetne végre normális életem?"
Ez a folyamat erősen segíteni fogja azt, hogy belsőleg is átalakulj. Csináld, jó lesz, nagyon jó neki indulás.
Direkt ezért írtam le, hogy valószínűleg középiskolában nem a külsőm miatt kezdtek el bántani, hanem más miatt. Viszont a külsőm miatt lettem olyan, akit lehet bántani. Tehát ha úgy vesszük mégis csak a külsőmön múlt.
De nagyon-nagyon sok minden a kinézeten múlik, aki szerint nem, az hülye. Szerinted ha mindig is átlagos vagy izmos testalkatú lettem volna, most itt tartanék? Hiába olvasok ilyen önképző könyveket, meg hiába rakom viszonylag rendbe magam fejben, az élet csomó területén nem fogok ugyan olyan esélyekkel indulni, mint egy vonzóbb külsejű ember. Szerintem az elfogadás helyett a változtatás még mindig sokkal jobbat tenne.
Nálunk a legjobb arc gyerek konk3egy medve. Gyakorlatilag ő a koli szinten is a "főnök", mindenhova őt hívják elsőnek, kedvelik az emberek és hallgatnak is rá. Persze mennek a poénok a külsejével, de ő is gyártja magának. Aztán van pár ilyen "ügyvéd az apukám" típusú nyomoronc, aki úgy néz ki, mint a Ken baba és sokan legszívesebben agyonvernék, annyira irritáló.
Neked elsősorban a barlangodból meg a burkodból kellene kimászni és észrevenni, mi zajlik a való életben. Nem pedig könyveket olvasgatni és teóriákat gyártani. A legbefolyásosabb emberek fele kifejezetten ronda, könyörgöm, ki a fszt érdekel a fejed, ha amúgy jó veled lenni és jó dolgokat csinálsz/mondasz/érsz el?
Ha leadnád a felesleget, az nagyon jót tenne a lelkednek. Megnőne az önbizalmad, amit mások is észrevennének és fixen nem lenne már semmilyen piszkálódás...és akár a barátnő is jöhetne az életedbe.
Valahol el kell kezdeni a változást, ha belülről nem megy (nem segítenek a könyvek), akkor kezdd kívülről!
Kitartást kívánok Neked! 25 kilót, ha kőkeményen nyomod (edzés+diéta) le lehet adni fél év alatt (van olyan barátom, aki megcsinálta).
Hajrá :)
Amúgy a sportos emberek közt is van ám rengeteg 'lelki nyomorék' (van ilyen ismerősöm). Külsőre meg nem mondanád..de ha megszólal hajjaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!