Ahogy egyedül maradok, előjönnek az abszurd félelmeim. Mit lehet tenni elenne? Mi az oka?
Elmegy a barátom, apu, anyukám, szóval egyedül maradok a lakásban és előjönnek bizonyos szürreális félelmeim pl. a NAV megbüntet 5 hónap TB tartózás miatt, rákos beteg leszek, elvesztem a lakásom, meghall apukám stb...... Miért van ez??? Más is van ezzel így?
Minél inkább jön az este annál inkább jönnek ezek a gondolatok... Miért??
Leginkább produktív,hasznos dolgokat tudnék javasolni ilyenkor, ami 100%-ig leköti a figyelmedet, a problémákat meg igyekezz minél előbb megoldani, nem érdemes félelemben élni, mert a végén tényleg bekövetkezik.(Lásd vonzás törvénye)
Ami a félelmeidet illeti, beszéld meg a szüleiddel, hogy addig, amíg nem lesz melód,addig ő fizessék a TB-d, aztán ha lesz, visszafizeted nekik. Azt, hogy rákos leszel, vagy meghal az apud tényleg egyfajta szorongást jelent, amire van gyógymód,de most ebbe nem mennék bele. :)
Én arra jöttem rá, amikor nekem hasonló van (bármiért képes vagyok aggódni), hogy valamivel elkezdődik a sor, ami tényleg megtörténik. Például kapok egy olyan emailt, amiben olyan info van, amin lehet aggódni, elkezdem ezzel, majd utána az agyam másik tárgyat keres az aggódásnak (levezetésként mással folytatja? passz...), ami nem is ide kapcsolódik, és tényleg elmehet irreális irányba is. Nálam az jött be ha tudatosítottam, hol indult a lánc, és hogy a többi csak ennek a "folytatása". Magyarul továbbra is ugyanazon a dolgon aggódok csak egy teljesen más nem is hozzá tartozó dolgot kapcsolok hozzá.
De neked más (IS) működhet! Meg ha tényleg nagyon rossz, akkor kérj szakmai segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!