Ki fog eltemetni ha meghalok?
Kérdező: Nem kamu. PHP -ben (szerver oldali programozási nyelv) alig egy oldal a kódja, nagyon egyszerű az egész. Egy ingyenes tárhelyszolgáltatóra tettem fel. Egy titkos URL -t kell megnyitni, amire kitettem egy shortcut -ot a telefonomon és az asztali gépemen, így elég egyetlen gombnyomással minden nap jelezni, hogy még élek, minden oké.
Miután több hírt is hallottam már, hogy iszonyú bűzre jött ki a rendőrség, és így derült ki, hogy valaki szép csendesen meghalt egyedül a lakásában, elhatároztam, hogy én nem akarok ilyen kellemetlen helyzetet teremteni senkinek. Gondolj bele, ki akarna úgy élni tovább a lakásában, hogy ott indult oszlásnak egy emberi hulla mellette/fölötte/alatta pár méterrel.
Épp nemrég volt a hírek közt ez:
Nem jobb egy kis programmal megelőzni ezt?
13: Nem vagyok remete, de most egyedül lakom, azaz a macskámmal. Van 2-3 ismerősöm, akikkel szoktam beszélni, de néha napokig velük sem. És ha fel is hívnak, de nem venném fel a telefont, a legutolsó, ami eszükbe jutna, hogy már a nyűvek eszik a testemet. Ezért kellett ez a kis megoldás. Én amúgy kötelezővé tennék mindenki számára valami hasonlót.
10 -es vagyok.
15: Mivel 70e ft alatt nem találtam a kritériumaimnak megfelelő digitális kulcsszéfet (meg mert szeretek barkácsolni, és időm rengeteg van, pénzem viszont nem), készítettem egy sajátot. Egy Arduino Nano mikorkontroller board a lelke, elem hajtja, és egy modellszervó nyit benne egy kis retesz-rudacskát. Maga a doboz fából van, ami nem túl erős, tudom, de az ajtóm még gyengébb. :) Ezen van egy bontott keypad. Egyelőre nem tud sokkal többet, mint egy mechanikus kulcsszéf, de ha erőt veszek a lustaságomon, talán kibővítem a funkcionalitását WiFi remote -tal. Csak eddig semmi szükség nem volt ezekre, mert nem adom ki a lakást, egyedül én lakom itt, arra meg ez is bőven elég, hogy be tudjanak jönni az illetékesek, mielőtt a szobámban lebomlok és éhen hal a macskám.
10 -es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!