Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem tudom egy kicsit is...

Miért nem tudom egy kicsit is tisztelni/szeretni magam?

Figyelt kérdés

Sokszor érzem azt, hogy nem érdemlek meg dolgokat, néha még evés közben is azon gondolkodok hogy az ételt sem érdemlem meg. Vagy ha valami rossz történik velem, akár nem is az én hibámból, akkor meg azt gondolom "hát ezt biztos megérdemeltem valamiért". De sosem tudom miért.

Van egy bátyám és a szüleim mindent megadnak neki, pedig már nagykorú, de semmi dolga. Nincs iskolája, nem dolgozik, csak haverozik, semmit nem tett még le az asztalra és bunkó is stb. De például kocsi mindig van a segge alatt. Én is nagykorú vagyok, dolgozom, mellette egyetemre járok próbálok mindenkivel jó kapcsolatot ápolni stb. De én valahogy mindig rosszul járok, mindig én húzom a rövidebbet. Elromlott a kocsim, a műszakin sem ment át mert szar az egész, de mikor anyámtól elkértem az ő kocsiját, hogy DOLGOZNI mehessek vele, akkor felpofozott és őrjöngött, hogy miért vagyok ilyen pofátlan.

Kétlem, hogy bárki tudna ezen a helyzeten segíteni főleg hogy csak nagy vonalakban írtam le a dolgokat, de azért előre is köszönöm a válaszokat.

21/L

2020. júl. 21. 19:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Reggel délben este és mindenkor mondogasd magadnak, én vagyok a legjobb.
2020. júl. 21. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
69%
Kezdetnek pofozd fel anyádat, onnan már lehetne építkezni. Az a baj hogy be kellene bizonyítani magadnak és mindenki másnak is, hogy te igenis értékes vagy és szerezni egy kis önbizalmat. Amíg ilyen langyos virsli a hozzáállásod addig csak szívni fogsz.
2020. júl. 21. 20:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert ilyen környezetből jössz. Ha nem néznéd le magad nem gondolkoznál így. Az önbizalmad növeléséhez el kell költöznöd otthonról ami nem most lesz gondolom amíg tanulsz. De ha jobban belegondolva a bátyád nagyot fog koppanni az életben ha továbbra is így gondolkozik. Gondolj arra hogy jó úton jársz, és legyenek céljaid. Próbálj párkapcsolatot kialakítani ha nincs vagy barátokat suerezni ha nincs, bár ez cs ak akkor fog sikerülni hosszútávon ha befejezés az önostorozást. Mert egy olyan embert aki állandóan az áldozatszerepben van nem fognak keresni. Gondolj a jó tulajdonságaidra, biztos van pár.
2020. júl. 21. 22:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj arra, miben vagy ügyes, tehetséges, szorgalmas. Mindenkinek vannak jó tulajdonságai, ezekre koncentrálj!

Amint lehet, költözz el!

2020. júl. 22. 11:48
 5/5 1Léna ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem kell Neked senkihez sem hasonlítanod, mert nincs is hozzád hasonló. Te egy egyszeri is megismételhetetlen személy vagy. Ne hagyd, hogy a körülmények, a nehézségek, az èrzéseid vagy mások véleménye kedvtelenné tegyenek. Hiszen dolgozol, van jogosítványod, egyetemre jársz, tényleg építed az életed.

Lehet, hogy sokat kell küzdened a céljaid megvalósulásáért, de hidd ell ezek a Te javadat fogja szolgálni, még akkor is ha most ezt nehéznek érzed, és nem is érted.

Biztosan voltak már sikereid, örömeid, ha nagyon lehangolódsz próbáld ezeket felidézni, hogy a saját magadba vetett hited, átsegítsen a hullámvölgyön.

A szülők is emberek, tehát ők is elkövetnek hibákat. Adj számukra visszajelzést arról, ha a megnyilvánulásaik fájdalmat okoznak Neked. Próbáld meg, hogy csak a saját érzéseidről beszélj ilyenkor (nem könnyű) ne kiritizáld a cselekedeteiket! Amikor felismerik, hogy fájdalmat okoznak Neked akkor az irántad érzet szeretetük változásra késztetheti őket. Ha csak kritizálod a tetteiket akkor vitára számíthatsz, az sajnos nem oldja meg a konfliktust.

2020. júl. 22. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!