Mit csináljak ha meg akarom magam ölni a lelkiismeret furdallásom miatt?
Isten veszi le róla a terhet, nem a pap. A pap csak közvetít.
Ne menjen el gyónni, ha nem akar, de már az is rengeteget segít, ha valakinek el tudja mondani őszintén a dolgait és az az illető titoktartással rendelkezik.
A papok is tanulnak pszichológiát. Az pszichológusok sok pénzt elkérnek 1 órácskáért, míg az atyák ezt teljesen ingyen teszik.
Biztos, hogy van olyan pap, aki tud segíteni és olyan is, aki nem, de ez ugyanígy van pszichológusban is.
11 Eleve Isten meg sem nyilvánul olyan helyen ahol szobrok vannak, lévén az egyik , ha nem a legnagyobb bűn a bálványimádás.
10 parancsolat-ez a minimum minimuma egy Istent ismerő ember életébe:
Mózes II. könyve 20. rész
1.
És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2.
Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3.
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6.
De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.
13. Régen az emberek, arany szobrokat készítettek állatokról, az előtt hódoltak , azt imádták. Ez nem volt helyes, erre utal a 4. versike, amit írtál.
A szeretteinkről is vannak képeink, de nem magát a képet szeretjük, hanem a rajta szereplő szerettünket. :)
14 Ahhoz ismerned kéne a szellemi dolgokat, hogy tudd mi bűn, mi nem, akár ki is van festményen, egy katolikus templomban:)
"A szeretteinkről is vannak képeink, de nem magát a képet szeretjük, hanem a rajta szereplő szerettünket. :)"
Ez alap. De nem is Isteni tulajdonságokat aggatunk rá, és nem borulunk le előtte.:D Nem állítunk neki szobrot, nem gyertyázunk, és nem morzsolgatunk semmit. Maximum a könnyeinket, ha elérzékenyülünk.
18-as Paxel amúgy miért mondja magát papnak?
Ezt sose értettem
Az egyik kérdez felelek videóban kérdezi tőle valaki,h te tényleg pap vagy ?
-Nade a válaszra mar nem emlékszem :(
En sem tudom miert mondja papnak magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!