Magányosok, szinglik, ti hogyan nem őrültök bele a mostani helyzetbe?
Sosem voltam szerencsés, nemhogy a szerelemben, de még a baráti kapcsolatok kialakításában sem. Mondhatnám, hogy megszoktam az egyedüllétet, de a karantén-helyzet alatt világossá válik, hogy ez önbecsapás. Nem szoktam meg, csak amíg van lehetőség legalább próbálkozni, bizonyos időközönként randikat összehozni, addig tartja az emberben valami a lelket. Vannak hasonló cipőben járók? Ti hogy oldjátok meg, hogy ne csússzatok szét most teljesen?
Én: 33/F
Eddig is magányos voltam jó ideje, mert manapság a nőknek kell hódítani, kezdeményezni, stb... Ami mondjuk menne, mert ha tetszik valaki, én aztán szívesen körbeudvarolnám. De az milyen már? Hiába vagyok végletekig megbízható és hűséges, vajon komolyan bízna bennem az adott férfi, vagy csak szimplán kapna az alkalmon és kihasználna, amíg nem talál mást?! Szóval emiatt én inkább nem kezdeményezek, ez van, innentől fogva garantált az egyedüllét. Ja mert aki meg néha próbálkozik.... na, nem vagyok az a betegesen válogatós, de van egy határ nálam is...
Szóval ahogy eddig is régóta egyedül, úgy most is megvagyok. A vírusnak meg drukkolok, hogy rakjon már rendet a fejekben! De sajnos látom kevés a hatása, inkább csak ártatlan idős embereket visz el. :(
41 N
"a nőnek kell kezdeményzeni" - hát én ebből a jelenségből még semmit nem tapasztaltam :) Inkább az ellenkezőjét, és azt, hogy a nő kezdeményezzen, mintha szóba sem jönne. Nézz egy társkereső-statisztikát: a nők kapják egyfeszt a leveleket, egy férfinak pedig maximum visszaírnak, legjobb esetben, de sokszor még azt sem :(
Persze nem vitát akarok gerjeszteni, inkább azt érzem, hogy mind a ketten introvertáltak lehetünk, legalábbis az ismerkedés problémás lehet, és ezért a magunk szempontjából látjuk borúsan a dolgokat.
Szerintem nincs olyan, hogy kell... Ezt a szót annyira nem szeretem. :) Meg különben is már a XXI-ik században vagyunk. :) Én is amíg fent voltam társkeresőn, kaptam leveleket hölgyektől. Igyekeztem mindég rendesen kitölteni az adatlapot, rittyenteni egy jópofa leírást, több féle képet felrakni. Valakinek a leírás tetszett, valaki szintén macskapárti volt és az alapján kezdeményezett, stb. A legjobb és legviccesebb egy tanító hölgy volt, aki azt írta, hogy ő is hasonlóan "csodabogár". :D Utalva arra, hogy mindketten érdeklődünk/nyitottak vagyunk a pszichológiai témák iránt és ő is eléggé idealista típus. :) (Ő INFJ, én ENFP). Randiztunk is, kellemes volt, de aztán annyira nem pattant a szikra sajnos élőben, pedig telefonon meg chaten nagyon vártuk már a talit. :(
Huu, elkanyarodtam...
Sajnálom a korombeli hozzászólót, hogy magányosnak véli magát. :( Az olyan negatív. :(
Abban viszont igazat adok eléggé, hogy ez a kialakult helyzet remélhetőleg a dolgokhoz való hozzáállásunkat és mások felé a türelmet és empátiát fogja (remélhetőleg) fejleszteni. Nagy tanítómester ez a szitu, az tuti!
Akkor én csinálok valamit rosszul. Talán az itteni hozzászólásaimból is kiderül, hogy legalábbis egy végtelenül buta, helyesen írni sem tudó suttyó nem vagyok. Egészen kulturáltan igyekszem bemutatkozó szöveget írni társkereső oldalakra. Az az igazság, hogy bár Don Juannak nem tartom magam, de őszintén nem vagyok egy csúnya fickó, akire rossz ránézni. Pláne az ilyen oldalakra mindenki a legelőnyösebb fotóját tölti fel, és kép alapján én "egésznek okénak" vagyok mondható mások szerint. De rám nők még véletlenül sem írnának :D
10-ből egy, ha válaszol ráadásul, ha én írok. Nem tudom mi az oka, max egy valamire gondolok: hogy meg szoktam jelölni, hogy gyermeket nem szeretnék, azok túl bármi irányába hajlékony vagyok. De mivel én 33 évesen 30 év alatti partnerben nem gondolkodok (sőt inkább idősebben), és nem tinderen ismerkedem, hanem "konzervatívabb" oldalakon, lehet ez, a komoly kapcsolatot keresőknek kizáró ok, hogy bár elköteleződnék, és csak komoly kapcsolat érdekel engem is, de a gyermekvállalás nem feltétlenül az én világom.
Más nem tud az eszembe jutni, hogy férfiként miért érzem úgy: nekem kell futni a lehetőségek után, mert maguktól nem jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!