Mi a véleményetek az olyan emberről aki azért lesz öngyilkos, mert kihal a család körülötte és nem akar évtizedeket magányosan élni?
"Ha pasi vagy, akkor szerencsésebb vagy, mint egy nő, mert a magányos (pláne idősebb) nőkkel különösen gonosz a világ"
Ezt kifejtenéd nekem, akár privátban is. Kiváncsi vagyok, mire gondolsz pontosan.
De számtalan dolog van az életben, a világon, amivel lehetne foglalkozni, lekötni magát az embernek, így nem értem, hogy miért kell sokaknak leragadni a "nekem nincs senkim, de rossz így" színvonalon....
Nekem van egy alapbetegségem férfiként, ami miatt a kutya f×a sem érdeklődik utánam, akkor én is gondolkodjak így? Teszem a dolgomat, lekötöm magam mással, egyéb tevékenységekkel, és élek, dolgozom. Ennyi.
Először is, az öngyilkosság mindenki saját döntése, mivel nincsenek már se családtagjai, se barátai, még nagyon fájdalmat sem okoz senkinek. Csak szép csendben tegye, és mondjuk ne a vonat elé ugorjon ki!
Egyébként az életben elég sok terület (többe-kevésbé) ki tudja tölteni ezt az űrt, elkezdhet valamit sportolni, túrázni, beletemetkezni a munkába, de akar csak menjen le a kocsmába minden este, ott lesz társaság és pia, nem túl konstruktiv ötlet, de az öngyilkosságnál egy fokkal jobb!
Nagyon sokan élik az életüket évek óta teljesen magányosan egyedül. Mégsem gondolkodnak azon, hogy eldobják az életüket.Annyi minden van körülöttünk ,ami érdekes, tv.számítógép, olvasás, zenehallgatás, egy kutya, vagy más háziállat. Nem kell otthon ülni, kilehet menni, oda ahol sok ember van, meglehet szólítani bárkit, aki pl. ül egy padon,vagy egyedül van. stb.
Én is egyedül élek, de még sosem unatkoztam.Sőt mindig azt mondom, hogy annyi a feladat,dolog körülöttem, hogy semmire sincs időm !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!