Volt olyan a környezetetekben, aki öngyilkos lett? (család, suli, barátok, munkahely szb)
Ne haragudj, de nem tudtam, hogy ilyen sok öngyilkossággal kapcsolatos kérdés volt ma, mivel nem nézem 0-24 a gyakorit. Egyszerűen csak foglalkoztat a téma. Érdekelnek az ilyen sztorik.
Két ismerősöm, de már több mint 10 éve. Nagyon jó barátok voltak. Az első srác egyedül élt, a szülei korán meghaltak. Na ő volt az, akiről nem gondolta volna senki, irtó jó fej volt, mindig baromkodott, koncerteken nagyokat bulizott. Gondolom mégis magányos volt és megviselte a szülei elvesztése, nem találta a helyét. Kiment az erdőbe és felkötötte magát. Hetekkel később találták meg. A barátja pedig utána ölte magát, gondolom nem tudta feldolgozni, esetleg magat is felelősnek tartotta a dologért. Pedig ő nem is volt egyedül, és furcsamód mikor én még évekkel azelőtt beszélgettem vele a szuicid gondolataimról, nagyon nem értette a dolgot. Nagyon megrázott akkor, pláne mert nekem is rossz időszakom volt akkor. Most így ennyi idő után belegondolva is üres és hihetetlen érzés, hogy már nincsenek.
Azóta igyekszem mindenkire figyelni a környezetemben, aki jelzi hogy nem érzi jól magát lelkileg, és a saját depressziómat is igyekszem másfelől megközelíteni. Kicsit úgy érzem, hogy a halálukkal valahol megmentettek, mert akkor nagyon sokmindent átgondoltam. De a mai napig hiányoznak ha eszembe jutnak.
Szomszédságukban lakott egy idős bácsi, aki még gyerek koromban mindig adott nekem málnát, epret, mindenféle gyümölcsöt.
Rákos volt. Amikor megtudtam, eléggé ledöbbentem, hiszen felesége volt, nem volt magányos, látszólag nem tűnt búskomornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!