Mi akik itt élünk Magyarországon 9 millióan miért nem vagyunk olyanok mint egy nagy család?
#4 akkor megyek és holnap kirabollak. Ha már ott vagyok, akkor az asszonyt is felpróbálom. Remélem mosolyogva fogod végignézni, és nem jelentesz fel. Sőt, utána a legjobb barik leszünk örökké.. és rendszeresen visszajárhatok kirámolni a lakásodat, miután mindent újravásároltál.
pacsi
..nna máris beesett az esedékes napi magyarozós idióta..
Nem. Ez nem azért van mert magyar vagy.. sehol a világon nincs össznemzeti egymás vállára borulás, nem tűnt még fel, agytröszt?
Miért lenne több millió idegen a családom? Nagyon könnyen dobálózol ezzel a szóval, annak ellenére, hogy a család egy igencsak mély, érzelem teljes kötelék. Természetesen a "jó" családokra gondolok, ami nem feltétlenül csak a vérrokonokból áll.
Miért kéne válaszolnom idegeneknek Facebook-on? Ha ő engem nem érdekel, aminek millió oka lehet, akkor miért tegyek úgy, mintha nem így lenne? Nem lehet úgy mindenki mindenkivel, mintha ezer éve ismernénk egymást. Tudod, miért? Mert nincs háttér. Nem tudom ki vagy, valószínűleg nem is érdekel, nincsenek közös emlékeink, nincsenek közös érdeklődéseink, nincsenek közös céljaink, nem alakult ki bizalom, nem alakult ki semmilyen kötelék. Ezek hiányában mégis hogy mondhatod, hogy "mintha ezer éve ismernénk egymást"?
A nemzetiségnek mi köze van a kérdéshez? Miért kéne nekem (csak) magyarokkal barátkozom? Több tucatnyi külföldi (skót, olasz, ausztrál, finn és amerikai) barátom van, akik milliószor többet jelentenek számomra, mint Magyarország lakosságának a 99,99%-a.
Engem minden nap keresnek a barátaim, családtagjaim, és én is minden nap keresem őket. Tudod, hogy értem ezt el? Ismerkedtem, barátkoztam, nyitott voltam azok felé, akik szimpatikusak voltak. Soha nem volt elvárásom, hogy valaki törődjön velem (jó, egy jól működő családban nyilván ez alap) és elfogadtam, ha valakivel nem voltunk szimpatikusak a másik számára. Óvoda, általános iskola, gimnázium, egyetem, nyári munka, tanulmányi utak, táborok, és megannyi hely, ahol barátokra leltem szert. Ezek és még rengeteg más lehetőség is ott van előtted, az a te hibád, ha nem ragadod meg, hanem inkább belesüppedsz a kényelems magányodba és elvárod, hogy idegenek babusgassanak téged.
A barátságok nem lehet kényszeríteni, nem lehet kierőszakolni a másikból. Ha nem jön magától, az nem barátság, csak egy értelmetlen erőlködés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!