Aki gyereket tervez 2016ban az egészen biztos, hogy átgondolta, ésszerű ez Magyarországon?
Vagy majd úgyis lesz valahogy?
22f
Azt kérdeztem, hogy aki gyereket tervez, az milyen inditatásból teszi azt, végig gondolta e az előnyöket hátrányokat, nem csupán önző okok vezérlik hanem a megszületendő gyerek életét is átgondolta e?
vagy ti abból indultok ki, hogy ha ésszerű ha nem, ez az élet rendje..kb mint Afrikában?
6-os, érdekes a 7-es és a 8-as mégis megértette..
Én nem eltántorítani akarok semmit senkitől, csak egyszerűen megérteni, hogy az alapvető biológiai folyamatok mellett ésszerűen átgondolta e a helyzetet, és úgy hozott e döntést, vagy anélkül.
Önzőségről, mint arra gondoltam, hogy azon kívül, hogy érzed, ezt a egyértelműen belülről jövő szeretetet, rengeteg olyan dolog lesz ami a gyerekednek majd meg kell küzdenie, rengeteg nehézség, rengeteg stressz, fájdalom stb..ami az élet velejárója, és nem is önmagában ezzel van a gond, hanem, hogy a mai legtöbb embernél ezek nincsenek arányban, beszélek itt arról pl. aki 8-4ig dolgozik egy olyan helyen ahol nem szeret
Vagy a kedves válaszolók mind jó anyagi körülmények között nevelkedtek fel, jó társaságban, mindig összejöttek a dolgok?
ha így van akkor megértem, hogy nem gondolkodnak el ezen, és nincs is értelme beszélgetni erről a témáról
Amikor én születtem a szüleim akkor kezdték az életüket, nem volt semmi pénzük. Szépen lassan építették fel maguk körül az anyagiakat. És állítom, hogy ritka szép és boldog gyerekkorom volt, semmiben sem szenvedtem hiányt. Pedig szegények voltunk mint a templom egere, de a szüleim akartak (!) előrébb jutni.
Egyébként meg ennyire előregondolkodni szerintem teljesen felesleges és értelmetlen. Mi például jól keresünk a férjemmel, jelen pillanatban bevállalhatnánk akár 3-4 gyereket is, gond nélkül fel tudnánk nevelni és segíteni őket. De az anyagi jólét hullámzó. Lehet 3 év múlva beüt valami, és már nem fog olyan jól menni. Lehet holnap elüt egy kocsi, vagy 10 év múlva munkaképtelen lesz a férjem. Nem lehet ezeket előre eltervezni. Afrikát pedig értelmetlen idekeverni, még midnig a világ jobbik felén élünk. Magyarország abszolut nem élhetetlen ország, de ha valaki nem tud magával mit kezdeni, az Németországban és Angliában is csak nyomorogni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!