Mit tegyek, ha lélekben meg akarok halni, és mindenhogyan el akarok tűnni? 18/l
Ha panaszkodnék, az másokat idegesítene, és már amúgy sincs senki, akinek elmondanám a problémáimat, mert tudom, ha összevesznénk se adná tovább. Pszichomókusokat kiskoromban se szerettem, mert csak a fizetésért hallgat meg, mert ez a munkája, és... egyszerűen az összes unszimpatikus. Ott ülni szemtől szemben, én a világomat mesélem neki, egy idegennek, ő meg közben azon si gondolkodhat, hogy bárcsak idősek hulljanak az égből vagy milyen körbe legyen a körmösnél, esetleg a hajszínem olyan, mint az unokájának.
Kiskoromtól kezdve, amikor még mondhatni, igazán nem volt semmi a gyerekek saját apró ügyein kívül, azóta ezt érzem, és ez évről évre, napról napra erősödik belülről, a mázsás súly érzés.
Lélekben nem tudsz meghalni, mert a lélek maga nem született meg, nem lépett bele a létezés duális világába.
Az elme az ami meghal a test által, mivel az ebben az anyagi világban van. Viszont valójában nem az elme vagyunk, mert az elme az gondolatok, érzelmek, vagy talán bizonyos akaratvektorok folyton változó mintázata.
Amit meg tudunk figyelni, és változásban van (kívül-belül) az nem vagyunk.
Azért nem vagyunk, mert van valami ami nem változik. Most hívhatjuk léleknek, de ez csak egy szó rá. Nem lehet leírni, vagy elképzelni mégis van. Ha nem gondolsz jóra, vagy rosszra, akkor látszólag nincs semmi. Nincs semmi a létezésben, de mégis van egy üres unalmas semmi. Az is bennünk van és nem változik. Mivel állandó - az inkább jellemző ránk mint ez a gondolattenger aminek hisszük magunkat..
Nem kell feltétlen belemenni belső teremtményeink végtelen harcába. Vedd észre h önmagaddal harcolsz, és minél jobban belemész.., csak rosszabb lesz..
Hagyjuk hogy folyjon a világ, érzékelés, létezés végtelennek tűnő folyama. Próbáljunk létezni a jelenlétként.., nem minősítve, nem hozzáragadva az érzékszervi hatásokhoz. Nehéz az út de talán lehetséges...
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__1..
Pedig ez full a te stílusod, szóval max. ezt az accot regisztráltad nem rég. :)
Ha a világodat meséled neki de nem vagy benn boldog . Kreálj magadnak olyan világokat amiben boldog vagy . Mindig vannak olyan világok amiben boldog az ember . Ha rátalálsz az utra tudni fogsz változtatni . De még egyenlőre keresed szerintem …
Minden ember az amire gondol . Amire a legtöbbet gondol .
Csak el kell képzelned egy Boldog életet és ha tudod a hozzá vezető utat menni fog . Ha én leirnám hogy milyen hejzetből álltam fel valoszinúleg az emberek 99% a abba bele halt volna ….
Nem a Halál a lényeg hisz az ugyis eljőn . Felesleges egy másodpercre is gondolnod rá . A kiutat keresd bár nem ismerem a világod de kötve hiszem hogy mélyebben letél volna a Pokolba mint én valaha voltam . Mégis itt vagyok , és rá találtam a világomra ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!