Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Az emberek miért nem fogadják...

Az emberek miért nem fogadják el a fogyatékosokat? Legalábbis nagy részük? Miért kell egy fogyatékosnak magányosnak lennie?

Figyelt kérdés
Én úgy vettem észre hogy főleg az értelmi fogyatékosokat közösítik ki.Iskolában,munkahelyen meg egyéb helyeken is.Miért kell valakit büntetni olyasmiért amiről nem tehet?Éppen hogy a fogyatékosok azok akikkel barátkozni kéne meg akiket szeretni kéne még jobban is mint egy egészséges embert.
2020. jan. 19. 21:36
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
96%
De nem fog teljesértékű életet élni, akármilyen rózsaszínű felhőbe is burkolják. Fogalmad sincs arról hogy hogy érezheti magát egy fogyatékos. Minden szülőnek számolnia kell azzal, hogy hülye lesz a gyereke, és neki kell vele foglalkozni élete végéig. De van jobb megoldás is: nem kell gyereket vállalni.
2020. jan. 19. 21:59
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Azzal barátkozik az ember, akiben talál valaki számára érdekes dolgot. Márpedig egy olyan emberben aki annyira képes, hogy folyatja a nyálát és néha kinyög két szót, abban senki nem fog semmi érdekes tulajdonságot találni. Nekem is voltak teljesen fogyi iskolatársaim általánosban (sokat fizettek a szüleik, hogy ne a gyogyóba kerüljenek), mindenki kerülte őket, mert kommunikációra képtelen, az emberi viselkedés alapjait betartani képtelen gyerekek voltak. Az ilyenekkel mit kezdjen az ember?
2020. jan. 19. 21:59
 13/40 A kérdező kommentje:
#12-es ha szeretettel fordulnak felé a családja is,iskolatársai munkatársai,akkor szerintem jól fogja érezni magát.
2020. jan. 19. 22:01
 14/40 anonim ***** válasza:
94%
És mi van akkor, ha képes arra, hogy felfogja, hogy mekkora terhet jelent, csak épp nem tudja kimutatni? Nézze végig tehetetlenül élete végéig, ahogy a környezete megpróbál bánni/élni vele?
2020. jan. 19. 22:04
 15/40 anonim ***** válasza:
95%
Hogy lenne már szimpatikus egy értelmi fogyatékos, ne játszd már az ekkora kretént...
2020. jan. 19. 22:05
 16/40 anonim ***** válasza:
81%

14#

Ő jól fogja érezni magát, csak a körülötte élők nem. Ha egy olyan társra vágyom, aki nyáladzik, nem képes eltartani magát, és a normális emberek intelligenciájának a töredékével rendelkezik, akkor örökbefogadok egy kutyát, nem egy fogyit fogo pesztrálni. A kutyák legalább viccesek és nem varrnak milliós pert az ember nyakába, ha pórázt tesz rájuk is kiköti valahová.

2020. jan. 19. 22:06
 17/40 A kérdező kommentje:
#13-as de ugyanígy kerülik a visszahúzódó,zárkózott embereket is az osztálytársaik.Tehát még csak nem is kell fogyatékosnak lennie hogy magányos legyen.
2020. jan. 19. 22:09
 18/40 anonim ***** válasza:
94%
Mi ez az álszent "jaj barátkozzunk a fogyatékosokkal" viselkedés? Én sem bántom őket, de soha a büdös életbe nem vágynék fogyatékos ember társaságára.
2020. jan. 19. 22:13
 19/40 A kérdező kommentje:
#19-es és ha egy fogyatékos próbálna veled barátkozni mit tennél?
2020. jan. 19. 22:15
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos legtöbb esetben ez nem barátságról szól, hanem arról, hogy rámakaszkodik, függő lesz, és nem tudom levakarni, legalábbis ezt tapasztaltam. Az a baj, hogy tolerálni, elviselni, sajnálni lehet őket, de normálisan együtt élni velük nem igazán. És ezt valahol ők is érezhetik.
2020. jan. 19. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!