Travis83 kérdése:
Mit tegyek, hogy ne kössem fel magam újévre?
Figyelt kérdés
Most már a sokadik újévet fogom "ünnepelni" barátok és párkapcsolat nélkül. Akárcsak bármely másik ünnepet, beleértve a szülinapomat is. Van így egyáltalán értelme az életnek?2019. dec. 30. 07:41
21/30 anonim válasza:
Na most akkor felkötöd magad vagy nem?
22/30 orton válasza:
19: nem egyszeru de semmivel se nehezebb mint masnak. A legsikeresebb emberek is nehez hatterbol tortek ki.
23/30 anonim válasza:
Menj el akkor önkénteskedni, ne itt sajnáltasd magad.
24/30 anonim válasza:
De tényleg, komolyan kérdezem, hogy miért nem foglalkoznak önismerettel azok, akik itt tartanak? Teljesen igazoltan működik, emberek milliói jöttek már ki fizikai betegségekből, mentális problémákból és életvezetési nehézségekből a különféle pszichoterápiák által. Akkor miért nem? Miért jobb ide kérdést kiírni, mint rálátni a problémák gyökerére? Ez az egész egy ördögi kör: minél kevésbé vagyok önreflektív, annál inkább másoktól várom a boldogságom. Minél inkább másoktól várom a boldogságom, annál kevésbé vagyok jó társaság. Minél kevésbé vagyok jó társaság, annál inkább egyedül maradok. Miért könnyebb ebben kavarni, mint egy rátermett vezető segítségével hetente egyszer foglalkozni ötven percet az életemmel?
25/30 anonim válasza:
Fizikálisan egészsèges vagy? Vagy súlyosan beteg? Ha fizikálisan egészséges vagy, akkor miért akarsz csak azèrt öngyilkos lenni, mert most egyedül vagy? És ha súlyosan beteg lennèl, rokkant akkor mit csinàlnál? Azért annak sincs igaza aki azt írta, hogy a súlyosan beteg emberek boldogok lehetnek. Mitöl lenne boldog ha súlyosan beteg? Hogy mindig rá van utalva valakire? Hogy nem tud dolgozni? Hogy nem lehet családja mert nem tudja ellátni, rosszabb esetben saját magát sem? Baromira nem boldog az ilyen ember és nem vágyik hosszú "életre". De Te ezzel szemben nem vagy rokkant, nem vagy súlyos beteg. Az meg, hogy egyedül vagy nincs párod, azon tudsz vàltoztatni, de ha nem, akkor is élhetsz boldog, jó életet.
26/30 A kérdező kommentje:
#24: Szakemberhez is próbáltam már járni. Dilibogyókon kívül szinte mindennel próbálkoztam. Odáig meg úgysem fogok lesüllyedni, akkor inkább a kötél. Ide pedig azért írtam, mert ha már egyszer mindent kipróbáltam, akkor ezt miért ne? Veszíteni vele semmit nem veszítek. Mielőtt kijelentesz valamit, nem ártana megkérdezni az illetőt. Ha pedig nem konkrétan rám gondoltál, hanem úgy általában, akkor elnézést.
2020. jan. 2. 00:44
27/30 A kérdező kommentje:
Laca32: Egyetértek a szövegeddel. Pont az tart még engem is egyben, hogy nem vagyok rokkant és tudok dolgozni, de nem ez a fő oka annak, hogy még mindig itt rontom a levegőt.
2020. jan. 2. 00:47
28/30 anonim válasza:
Tény, hogy a megfelelő pszichoterapeuta megtalálása idő és energia. És nem elég, hogy az ember kipróbál akár 5-6 személyt is, és mindegyiknél eltölt legalább egy hónapot, hogy ráérezzen, működik-e a dolog vele, de még onnantól több évig is járhat, hogy teljesen helyrerázódjon az élete. De nem éri meg minden fillérig, ha utána egy teljesen más, szabad életet élhet? Nem tudom, pontosan mit takarhat ez a "szakemberhez is próbáltam már járni", de nem úgy hangzik, mintha a fentiek tudatában tényleg minden követ megmozgattál volna, hogy megtaláld azt a terapeutát, akivel együtt tudsz működni, akivel inspiráló az önismereti munka. Mert olyan is van, hogy valaki arra hivatkozik, hogy elmentem kétszer és nem működött... aha, tisztára statisztikai alap két alkalom! Az meg, ha 4-5 alkalom után sem kapsz új szempontokat, úgy érzed, hogy nem működik, megfeneklett, semmi elmozdulás, az egy dolgot jelent: nem neked való az adott terapeuta. Megoldás: nézz másikat. Még csak azt sem jelenti pluszban, hogy nem vagy elég elkötelezett, mert egy megfelelő terapeutával tud annyira inspiráló lenni a munka, hogy még akár utólag is megjöhet a motiváció. Te is egy személyiség vagy, a terapeuta is egy személyiség és még hozzá jön a képzettsége, tapasztalata, érzéke, természetes hogy nem működik minden párosítás. Van olyan kliens, akinek az segít, ha a terapeuta hallgat, ő meg beszél, van akinek az a fejlesztő, ha beszélgetnek vele vagy rávezetik az összefüggésekre, van akinek a különféle problémakezelési trükkök segítenek... Ez olyan, mint a fogmosás: bizonyítottan hasznos. Ha neked mégsem: nem lehet, hogy fordítva tartod a fogkefét?
29/30 anonim válasza:
gondoltam hogy nem tetted fel, csak sírni jöttél ide mint az "öngyilkosok" 99%-a.
30/30 A kérdező kommentje:
#28: Ja, egy depressziós, életunt ember mindjárt elkezd szaladgálni a terapeutákhoz többszöri csalódás után. Sajnálom, de nem vagy tisztában a problémámmal. Érződik a kommentjeidből, hogy nincs közöd hozzá, de azt kívánom soha ne is legyen! Egyébként tényleg köszönöm az időt, amit ide fordítottál!
2020. jan. 2. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!