Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan győzhető le ez a függőség?

Hogyan győzhető le ez a függőség?

Figyelt kérdés
Már nagyon régóta szenvedem attól, hogy képtelen vagyok hosszabb távú érdeklődést mutatni az emberek felé, illetve, mindig egy olyan ember van, aki minden figyelmem leköti úgymond és ennek az adott személynek a hozzám kötődő reakcióitól függ a hangulatom. Leszögezem, kapcsolatom még nem volt, ezek a személyek plátói vagy nem is tudom, milyen szerelmek. Szóval, ha pozitív visszacsatolás érkezik attól az egy embertől, madarat lehetne fogatni velem, viszont, ha nem keres, nem úgy alakul, ami az elvárásaimnak megfelel, magamba zuhanok és gyakorlatilag az életkedvem a nullával egyenlő. Mit tegyek, hogy ne járjak mindig ugyanebben a cipőben?

2019. dec. 18. 18:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%
Lány vagy fiú vagy?
2019. dec. 18. 18:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Miért lényeges? Lány...
2019. dec. 18. 18:55
 3/11 anonim ***** válasza:
25%
Én is ilyen vagyok mai napig, pedig voltak már kapcsolataim. Csak azért írok hogy meglegyen a kérdés, hátha valaki okosat mond. Bocsi.
2019. dec. 18. 18:58
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem 20-as vagy 30-as vagy (korban) akkor majd kinövöd.
2019. dec. 18. 19:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint már nem növöm ki
2019. dec. 18. 19:22
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem keres, keresd te! Ha valaki nem nyit ajtót, akkor toporogsz?
2019. dec. 18. 19:44
 7/11 anonim ***** válasza:
50%

Nálam is ez van. Egy idő után "elüldözöm" az ilyen embereket, és amikor már biztos, hogy kikerültek az életemből, akkor elmúlik a sóvárgás, és jobb lesz, legalábbis amíg nincs következő, de az évekbe szokott telni.

Két alternatív lehetőség van. Vagy abszolút távolságtartó vagy, és akkor nem lesz kire rákattanni, vagy sok ilyen embert tartasz egyszerre, és akkor valaki mindig ráér, valakitől mindig jön a "pozitív energia".

2019. dec. 18. 22:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Vagy pedig feladatodnak tekinted ezután azt, hogy felnőjél. Hogy ne akarj támaszkodni mindig valaki másra. Ez akkor megy inkább amikor épp egyedül vagy. Az ember társas lény. Legtöbben emberi kontaktusok nélkül befordulnak,mentálisan leromlanak, nem lesznek boldogak. Szerintem is jobb a sok ismerős kialakítása. Vannak, akik az utcán menve folyton köszönnek,intenek, mindenkit ismernek. Ez neked azért lenne jó, mert nem 1 embertől függnél, hanem éreznés a mindenséget, a csapatot, nem várnál tőlük sokat, átalakulnál. Közben persze jöhet egy közeli is,de ne felejtsd el hogy vannak még más emberek is az életedben rajta kívül.
2019. dec. 19. 04:50
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Én egyszer egy hasonló szituációban kértem Istent, hogy segítsen és akkor jobban fogom keresni Őt. Egy hétig jobb volt aztán megint visszajött. Úgyhogy aztán lassan elkezdtem többet imádkozni és ez nagyon segített, na meg az elhatározás is kell, anélkül nem megy. Lassan, de biztosan. Sok sikert!
2019. dec. 19. 09:50
 10/11 kapcsolo18 ***** válasza:
59%
Szia! Szerintem magaddal kellene először egy jó kapcsolatot kialakítanod és akkor nem függne a kedved ennyire másoktól. Illetve igyekezz a baráti kapcsolatokra is elég hangsúlyt fektetni! Írtam privátban is, majd nézd meg, ha ráérsz! :)
2019. dec. 19. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!