Mennyibe kerül egy pszichológussal/pszichiáterrel folytatott első alkalmas konzultáció hozzávetőlegesen?
Próbáltam utánanézni több forrásból is, de inkább a tapasztalatokra hagyatkoznék.
Voltaképpen azt sem tudom melyikre volna inkább szükségem, talán nincs is rájuk szükségem, nem tudom.
Mindegy, tudja esetleg valaki, hogy egy szimpla “helyzetfelmérős elbeszélgetés” mennyibe kerülhet?
Magánrendelést vagy ilyen rendelő intézeten keresztülit javasoltok?
Köszönöm :)
8-10 ezer/alkalom között már nagyon jó terapeuták vannak, a drágább nem feltétlenül jobb. Itt elsősorban az számít, hogy te együtt tudj működni a kiválasztott terapeutával.
Viszont a helyzetfelmérős beszélgetésből egyáltalán nem biztos, hogy kiderül, hogy szükséged van-e rá, sőt, szinte biztosan az fog kiderülni, hogy igen... mert ha már szakemberhez fordulsz, akkor jó eséllyel tényleg szükséged van rá. Az első (pár) alkalom után lehet meghatározni a terápiás célt, a várható időtartamot, gyakoriságot, de menet közben simán jöhetnek elő olyan dolgok, ami miatt módosul.
Van olyan itt aki szociális fóbiával fordult szakemberhez ? Hogyan zajlik egy ilyen terápia ? Hatásos volt ?
Bocs a kérdésekért, ha zavar töröltesd és írok ki sajátot.
Utolsó: nyugodtan hagyd itt a kérdést, remélem kapsz rá választ.
Közben én is kérdeznék: esetleg valaki tudna ajánlani személy szerint szakembert egy nem horrorisztikus árkategóriából?
Elsősorban talán az idősebb és hölgy orvos volna a legoptimálisabb, de talán ez csak az én idióta “sztereotípiám”.
Pesti vagyok.
Ők teljesen ingyenesek, pszichológus és lelki segítő is van. Lehet tudnak segíteni, nagyon kedvesek... Jobbulást!
Utolsó: köszönöm! Az elsődleges célom nem az, hogy ingyenes legyen, csak hogy ne horrorisztikusan magas.
Egyébként meg semmi vallás orientált segítségre nem tartok igényt. Ez nem ítélkezés, csak szimplán kímélni szeretném magam az Isten nevében való társalgástól. Valódi problémákról szeretnék beszélni és valós “segítséget” kapni.
Szàmomra felfoghatatlan, hogy bàrmilyen tanult ès akàrhàny diplomàval rendelező embernek is hogyan kerülhet egyetlen óràja 27e forintba. Szerintem hülye aki kifizeti.
Sajnos 10-es körül vannak, még ez is brutàl sok, ezért én pl kivárom a kerületi gondozót 😐
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!