Hogy sikerült túllépni egy közeli hozzátartozó halálán?
Nyolc éve nem sikerült túltennem magam egy tinikori szerelem halálán. Most 26 vagyok, de a mai napig nem tudom elfogadni/elhinni. Már nem voltunk együtt amikor történt, de mégis amikor tudomást szereztem róla, akkor éreztem először azt, hogy igazán megszakad a szívem. Azóta minden nagyszülőm elment, egy betegségben, kettő idős kor miatt, de még náluk sem éreztem azt, amit ennél a lánynál, aki akkor 17 volt, és nem tudom, hogy valaha képes leszek-e elfogadni. Nem gondolok rá naponta, de néha -mint most is- erőteljesen előjön, és úgy érzem, nem csillapodott nyolc éve a fájdalom.
Nektek hogy és mennyi idő után sikerült elfogadni valaki halálát, aki közel állt hozzátok?
26/F
Gyász. Megsirattam. Következő nap meg ugyanúgy suliba kellett menni... az élet megy tovább.
Tartott pár hónapig, az biztos.
Gyász folyamatának utánanézhetsz, melyiknél ragadhattál be.
Illetve a társgüggőségnek is lehet köze a dologhoz. Nagyon beteges ez a kötődés nálad. Egyáltalán nem normális.
Pszichológus mindenképp javasolt! Szakember tudna leginkább segíteni.
Nekem 5 éve halt meg a testvérem és az anyukám 4 és fél éve.
Szerintem nem lehet tovább lépni teljesen. Amit mondasz, az normális. Eléd az életed, de időről időre úgy hasít beléd, mintha most történne.
Szerintem ez ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!