Szerinted a párkapcsolat az szükséglet vagy vágy?
Intimitáshoz nem kell szexuális társ. Lelkitárs is jó.
Talán bárki képes lehet rá, mert a szükségletek menedzselése egy viszonylag könnyű önismereti dolog. Abszolút tanulható. Nem kell hozzá tibeti szerzetesnek lenni, elég csak asszertívnak lenni.
A párkapcsolat se nem vágy, se nem szükséglet.
Inkább eszköz ezek eléréséhez. Azaz pl. párkapcsolattal sokkal egyszerűbb rengeteg szükségletünket kielégíteni, ilyen az intimitás is.
A két fogalom közt leginkább csak szemléletmódbeli különbségek vannak. Míg a vágyak beteljesedése csak ürességet hagy maga után (mivel nincs mögötte valódi belső motiváció, azaz szükséglet), addig szükségleteink kielégítésénél már az odavezető út is feltölt.
Tehát olyan szükséglet vagy vágy nincsen, hogy párkapcsolat kell.
Szükségletek listájára ha rákeresel, akkor könnyebb lehet megérteni, miről van szó. Asszertivitás a kulcsszó erre, ha komolyabban érdekel a téma.
Sokan szükségletnek vélik, mert "ha neki van, akkor nekem is kell", meg a szülők is előszeretettel szeretik b×tni emiatt a másikat.
A legtermészetesebb az lenne, amikor vágyként előjön, hogy "hopp, nekem ez tetszik".
Nem mindenki képes társ nélkül élni, így vagy kapcsiból kapcsiba vetődik, vagy depis lesz.
Szerintem szükséglet, végülis az emberek társaslények.
SAJÁT VÉLEMÉNY!
Szerintem is szükséglet.
A szexhez pl. férfi esetén megteszi egy jó kis prosti, az ám az élvezet vagy diszkóban a sötét sarok.
Párkapcsolat nélkül nem nagyon lehet élni, fadarab lesz belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!