Mit tehetnék a bosszantó, bunkó, rossz szomszédaim ellen?
Szerencsére csak nyaralóként használják a házat, de kora tavasztól késő őszig sokat vannak itt. Egyébként nem csak engem irritálnak és zavarnak, hanem a másik szomszédot is. Csak vázlatolva:
-szomszéd telkére építés (engedély nélkül)
-szomszéd udvarára néző, azt napot teraszra tükrözően vakító tetőablak építése, amiből egy gyerek is simán tudja bámulni az udvart (kérdés és engedély nélküli építés ez is)
-telekhatáron nem nyírt fű, ami még az ő kerítése előtti rész, nekem otthagyva. Viszont előttem zúzott kővel van leszórva a ház előtt, így nincs nyírnivalóm kerítésen kívül.
-tetves bokrok meghagyása, le nem kezelése, ami által a szomszéd kertjében is megtetvesednek a növények.
-kerítés be nem fejezése
-építési törmelék otthagyása
-hullámpala szomszéd telkén hagyása
-hangoskodás
-kéretlen, kelletlen leszólogatása a másiknak
-és még nagyon sok apróság.
Nem akarok feljelentgetősdit játszani, hiszen túl sok mindent nem érnék el vele. Több milliós épületet nem fog semmilyen hatóság lebontatni velük és a tető ablakukat sem fogja megszüntettetni. Hülye ellen nincs orvosság, hiába szólsz neki, legközelebb majd mással fog felhúzni.
Igazából tippeket szeretnék, mivel tudnám én is bosszantani őket és elérni, hogy az itt töltött napjaik ne legyenek felhőtlenek és eljussanak oda, hogy ne szeressenek itt lenni. Mi lakunk itt az állandó szomszédok és nekünk minden napunkba jut bosszúság őmiattuk. Tudom gonosznak és rosszindulatúnak tűnök, de mi, akik itt lakunk igyekszünk úgy élni, hogy ne tegyünk semmi olyat, ami a másiknak zavaró, ők viszont magukon kívül senkire nincsenek tekintettel.
Szóval inkább lesüllyedsz az ő szintjükre? Gondolod hogy ez az okos megoldás? Mert ez egy ördögi kör lesz, mert minél jobban vissza akarsz vágni, ők annál jobban bosszantani fognak.
Igenis felkell jelenteni mindenért, nem csak neked, mindenkinek akit zavarnak. Az hogy engedély nélkül építkeznek, nem tartják rendben a telkük előtti részt sem, bizony súlyos büntetésekkel jár.
A be nem fejezett kerítéshez azért talán annyi közöm van, hogy a be nem fejezett részre szórták halomba az összes régi épületfát, aminek kerítés gyanánt egy nagy hullámpalát támasztottak. A kutyánk erre mindig próbálkozott feljutni. Na most ha magára rántja a hullámpalát a lehet alatta is marad, ha nem, de feljut rá, akkor meg az ő lyukas kerítésükön már meg is lógott. A kutyánk családtagként van szeretve, ráadásul csak amiért vettük kölyökként, az 130e Ft volt, az eddigi oltási és egyéb költségeit nem is számolom...
A tetves bokor sem felfújt dolog, mivel a másik szomszédnak elég kicsi a kertje és mint mindenki ő is örömmel szeretné használni a saját területét. De az említett szomszédunk se kivágni nem hajlandó a tetves bokrait, sem kezelni. Nem különleges, mostani divatos bokrokat kell elképzelni, hanem még a házzal vett mályvákat, amik elé ráadásul felhúztak egy paraván szerű falat, így ők azt nem is látják, csak szegény másik szomszéd "gyönyörködik" a tetves bokrokban. Permetezni pedig nem hajlandóak. Lehet ez neked csak felfújt probléma, de ugyanolyan bosszantó, mikor a szomszéd kertje derékig gazos, te meg hiába kapálod a tiédet, a szomszédtól átszóródik a gazmag, megjelennek a pockok, stb.
A telekhatáron nem nyírt fűre meg csak annyit, hogy ez egy kb 3 méter hosszú, 1 méter széles sáv, amit már csak azért sem nyír le. Télen én lapátolom előttük a járdáról a havat. Mivel sarki ház, a másik szomszéd pedig egy idősebb nő, ezért mindkét oldalán. Nem a szomszédék miatt, hanem az előttük járó-kelő gyerekek és idősek miatt. Lehet ez is csak felfújt dolognak tűnik, de ha nekem belefér, hogy 20-30 méternyi járdát pluszba lapátolok minden havazásnál, az az 1×3m neki is beleférhetne.
Mi vagyunk a másik szomszéddal, akik azért figyelünk a házukra, mert volt hogy télen este sötétbe szaladtunk át, mert nem voltak itt, de égett a villany, vagy miután hazamentek, csuktuk be az ablakot, mert úgy felejtették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!