Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszéd folyton simogatja...

A szomszéd folyton simogatja a macskámat, mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Társasházban élünk, van egy nagy közös udvar és azon belül mindenkinek saját kis része benne. Mi nem szoktunk kint ülni, de a többi szomszéd, főleg akiknél kicsi gyerek van, gyakran ücsörög kint. Van kutyás szomszéd is, akinek a kutyusát ismerik a gyerekek és a felnőttek is, a gazdája jelenlétében játszhatnak vele, barátságos kisfiú. Alapvetően jó a közösség, viszont ahogy elkezdett melegedni az idő, lett egy kis problémám. Van egy macskám, aki ősszel lesz egy éves. Kizárólagos benti tartással kaphattam meg, és mivel elég nagy az udvar, élnek itt kutyák is, így én is ehhez ragaszkodom.

Mióta tud akkorát ugrani, hogy kiüljön az ablakba, előszeretettel tölti ott az időt, bámészkodva kifelé. Nagyjából egy hónapja, mindennap órákon át nyitva van az ablakunk, és amikor a bejárati ajtón lévő kisebb ablakot is kinyitom, van, hogy a cica ott kapaszkodik és onnan nézelődik. Kb két hete arra lettem figyelmes az egyik délután folyamán, hogy egy idegen nő keze könyékig a rácsos ablakon keresztül a macskát simogatja és beszél hozzá. Pár perccel később a kislányát is idehívja az ablakunkhoz a nő, hogy simogassa meg ő is nyugodtan. Mikor arra eszméltem fel, hogy tényleg egy idegen kéz a lakásban matat a macskával, kicsit elpattantam.. De a gyerekre való tekintettel inkább vártam, hátha befejezik. Be is fejezték nagyjából 10 perc múlva, majd eltelt még egy kis idő, és ismét a rácson át bedugva saját és kislánya kezét láttam meg. Az egyik családtag éppen akkor ért haza, de annyira bele voltak merülve a cicába, hogy másfél percig a hátuk mögött állt, mire bejutott a házba. Finomat megkérte őket arra, hogy nem szeretnénk ha benyúlnának hozzá, amit látszólag el is fogadtak.

Azóta tettünk fel szúnyoghálót is, minden ablakunkra, a macska sem próbál szökni, csak nézelődik. De sajnos majdnem mindennap valamelyik szomszéd idejön hozzá az ablakhoz, és azon keresztül próbálja simogatni őt, illetve nagyon behallatszódik, amikor külön elkezdik a gügyögést hozzá..

A szúnyogháló ilyen szempontból nem nagy védelem, egy határozott mozdulattal le tudnák tépni, vagy kárt tenni benne.

Mivel tényleg mindennapos a dolog, kezd egy kicsit az agyunkra menni, de az mégsem megoldás, hogy egésznap csukva van az összes ablak, Az érthetetlen szomszédok miatt.

Mit javasoltok? Vegyem kicsit kevésbé komolyan a dolgot, vagy ez titeket is zavarna, ha tényleg több hete fennállóan, több szomszéd is "bűvölné" ráadásul szúnyoghálón keresztül a 9 hónapos macskád, miután jelezted, hogy ezt te nem szeretnéd?

Félek, hogy ha egyszer nagyon bele lendülnek a dologba, kiszakad még az a vékony háló is, és a cica nem járt kint, nem ismeri a terepet, nem tudna visszamászni sem az ablakba, és a kutyák is bánthatják, mivel nekik ő még ismeretlen.

2019. jún. 23. 17:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Én örülnék neki, hogy nem olyanokkal lakok egy házban, akik utálják a macskát, kergetik, mérgezik. Ahol én laktam, ott az egyik lakó ledobta a szomszéd macskáját a harmadik emeletről. Nagyon jó házban laksz, örülj neki, hogy ilyen állatszerető emberek vesznek körül!
2019. jún. 23. 17:29
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
Cukorból van a macskád, elolvad?
2019. jún. 23. 17:46
 3/13 anonim ***** válasza:
8%
Béna gyereknek anyja sem veri a fszát. Tehát fel kell szólitani a szomszédot, hogy ne nyuljon a macskához. A szúnyoghálót feltenni is csicskaság volt. Be kellett volna nyúlni ő punájához, vagy legalább megkérdezni, h akkor neked szabad-e azt. Mert mindkettő private territory
2019. jún. 23. 18:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha vékony a szúnyogháló, akkor nem a simogatástól megy tönkre, hanem a macskától... előbb-utóbb elkezd felmászni rá, feszegetni... csoda, hogy eddig nem tette. Tegyél fel inkább macskabiztos szúnyoghálót.
2019. jún. 23. 18:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igazad van. Beszélj velük, add a tudtukra, hogy nem nyerő sem benyúlkálni mások ablakán, sem magukhoz csalogatni a macskát.

A szúnyoghálót próbáld meg lecserélni sűrű szövésű de vékony dróthálóra, azt nem tudják beszakítani.

2019. jún. 23. 18:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Nincs olyan ablakotok amihez nem férnek hozzá a szomszédok? Mert nap közben szellőztethetnétek azokon az ablakokon, és hajnalban/este pedig azokon, amiken jelenleg szeretnek benyulni macskázni.

Vagy ha mindenhol szellőztetni akartok akkor esetleg arra az időre becsukhatjátok a macskát abba a szobába, aminek az ablakához nem férnek oda a szomszédok, és ott nézelődhet kedvére a cica.

Amúgy elvihetitek hámban sétálni néha, akkor megismeri a környéket, és haza talál még akkor is, ha ne adj isten a szomszédaid kiszakitjak a szúnyoghálódat,plusz a kutyák is megismerkednek valamennyire a szagával.

2019. jún. 23. 18:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szólsz nekik, hogy ne simogassák és kész. Nem egyszerűbb, mint ide regényt írni?

Egyébként az állat gazdája köteles az állat megfelelő elzárásáról gondoskodni.

Tegyél az ablak elé valamit, hogy a macska kartávolságon kívül kerüljön, ha nem mersz szólni nekik.

2019. jún. 23. 18:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet örülni annak hogy nem macskagyűlölők a szomszédok. De azért milyen dolog az, hogy megkéri szépen hogy ne simogassák, mégis csinálják? Illetve benyúkálnak más lakásába? Bunkóság...

Mivan ha egyszer megunja a macska vagy megijed és megkarmolja a gyereket?

Vagy tényleg kiszakítják a hálót és kiszökik a macska?

Lehet hogy nem cukorból van az állat, de speciel én sem szeretem mikor vadidegen odajön és kérdés nélkül simogatná a kutyámat. Az előző kutyám pl hamis volt, nem mertem odaengedni senkit, pedig rohamozták a gyerekek mert "jaj de cuki"

Én a helyedben még egyszer megkérném őket hogy ne tegyék mert te nem szeretnéd ha benyúkálnának a házadba illetve nem akarod hogy a cicád véletlen kimenjen az udvarra.

Ha nem segít, mondd hogy beteg a macska. Biztos nem fogják fogdosni

2019. jún. 23. 18:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Esetleg elkeríteni a macskát ideigelensen valahova a lakás másik részére?

A szomszéddal udvariasan kéne megbeszélni, hiszen fontos hogy megmaradjon a jó viszony, hogy ne nyúlkáljanak be az ablakon.

Esetleg valami találkozót megbeszélni vele, amikor lehetőséget adni, hogy megsimogassák, mert valószínű nem azért simogatják, mert neked rosszat akarnak...

2019. jún. 23. 18:29
 10/13 anonim ***** válasza:
90%

"az állat gazdája köteles az állat megfelelő elzárásáról gondoskodni."

A macska egészen konkrétan a házban van, most ennél többet mit csináljon szerencsétlen? Ha az ablaktól fél méterre elzárják, de a szomszéd derékig behajol akkor megint az lenne a megoldás tegyék még messzebbre??

Itt az a gond hogy a szomszéd odaáll az ablakba ki tudja mennyi időre (ami bunkóság) benyúl a lakásba (ami bunkóság) és engedély nélkül simogatja a macskát (ami - kitalaljatok? - bunkóság). Erről nem is kéne kiselőadást tartania kérdezőnek mert alap, hogy nem mész oda a másik lakáshoz és hajolsz be a kibeba szott ablakán. Nekem is égne a pofamrol a bőr ha ezt felnőtt embereknek kéne magyaráznom, pedig nincs baj a szókimondásommal. Wtf... Itt mindenki pajtában nevelkedett?

2019. jún. 23. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!