Ti is adtok a postásnak borravalót?
1 hónapot diákként kézbesítő voltam, akkor csak abban az esetben kaptam borravalót, ha pénzt vittem. Kerekítettek az átvevők és így maradt nálam némi apró vagy néha kicsit több. Volt, hogy olyan 2-3000 is összejött nap végére nyugdíjosztáskor.
Úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy ha nekem is hoznának pénzt, akkor abból adnék borravalót (már csak azért is, mert nincs kedvem a zsebem húzni apróval), de egyéb esetben minek? Nem is értem a logikát mögötte... Inkább egy pohár hideg vizet adnék nekik a nyári kánikulában, vagy meleg teát télen. Már, feltéve ha ismerném a kézbesítőt.
NEM! Én sem kapok a fizetésemen fellül borravalót ha elvégzem a munkám.
Anyukám szokott, de csak akkor ha pénzt hoz ,és pár ft aprót (100-300 ft között attól függ mennyit hoz)
Es azt megis hogy? A postalada mellett varjatok egesz nap?
Egyedul a pizza/mas kaja futar kap.
Egyik ismerősünk falujában a postás már előre elveszi a részét a nyugdíjból, neki ez jár. Ezrest. Ismerős átment az édesanyjához és ordibálni kezdett a postással...és még annak állt feljebb. Elképesztő.
A mi környékünkön normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!