Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ki szeret/szeretne Budapesten...

Ki szeret/szeretne Budapesten lakni, és miért?

Figyelt kérdés

Aki nem, az is leírhatja hogy miért.

Kíváncsi vagyok. :D

2019. ápr. 27. 18:22
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
71%

Én nem. Rengeteget jártam Pestre, nemcsak suli miatt, hanem anya betegsége miatt, és párommal távkapcsolat miatt is 4 és fél évig ott taliztunk, amikor tudtunk.

Amiért nem laknék a fővárosban: büdös, piszkos, szmogos, rengeteg az alja nép, hajléktalan, akár egy órát is utazol, hogy A-ból B-be eljuss, nyáron rettentően meleg van - a beton ontja magából a forróságot, a tömegközlekedési eszközökön tömegnyomor van.

2019. ápr. 27. 18:28
 2/29 anonim ***** válasza:
93%

Itt van egy kérdés tőlem erről a témáról, ebben a részemről minden benne van :D :)

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__9834..

2019. ápr. 27. 18:28
 3/29 anonim ***** válasza:
69%
Én egyemistaként éveket éltem Budapesten. Tiszta szívből utáltam. Egyedül a sok kulturális programlehetőség volt az ami tetszett, de nem kárpótolt a zajért, bűzért, dugókért, tömegnyomorért, kutyasz@ros utcákért. Alig vártam hogy hazaköltözhessek, nekem egy vidéki megyeszékhely jelenti az optimális méretet, ott már van valamennyi élet és lehetőségek, de Budapest fent felsorolt hátrányai nélkül.
2019. ápr. 27. 18:36
 4/29 anonim ***** válasza:
93%

Én szeretnék, mert ott van munka a szakmábann. Szeretnék úgy munkába járni, hogy max 45 perc legyen bringával. Kultúra elég magas: művész mozik, színházak, verses estek, kézműves körök, kiállítások. Jó az éjszakai közlekedés. Jók a sulik. Kb itt van korházi ellátás. Kevés a c vitaminos.

Miért NEM szeretnék ott lakni: kő bunkó a közlekedés résztvevőinek többsége. Hatalmas az agresszió. Túl sok az aktuál politika, kevés a klasszikus értelemben vett polgár. A levegő koszos. A kerékpárokat olyan gyakran lopják, mint ahogy máshol levegőt vesznek. A rendőrséget is nagyjából ennyire érdekli, hogy havi fizetésed naponta ellopják.

2019. ápr. 27. 18:38
 5/29 anonim ***** válasza:
63%
Azért nem mindegy, hogy mondjuk Budafok családi házas környékét nézzük, vagy a József Attila lakótelepet. Igaz panelban ugyanolyan bárhol lakni.
2019. ápr. 27. 18:42
 6/29 anonim ***** válasza:
90%
+1: Miért nem szeretnék ott lakni? Nem vagyok annyira gazdag, hogy megengedjem magamnak.
2019. ápr. 27. 18:43
 7/29 anonim ***** válasza:
95%
Én közel 40 éve, azaz születésem óta élek Budapesten és egyre jobban utálom. Az okok nagyjából megegyeznek az 1-es és 3-as hozzászólásban leírtakkal. Viszont nagy valószínűséggel hamarosan elköltözök a városból, bőven elég volt belőle ennyi!
2019. ápr. 27. 18:48
 8/29 anonim ***** válasza:
96%

Zajos, nyüzsgő, szmogos, mindenki rohan a dolga után, számomra nem nyugis.

A kis falu sem lenne számomra nyugis, ahol mindenki a másik életével foglalkozik az ingerszegényebb környezet miatt, szóval valami "kettő közti átmenet", nyugisabb kis/nagyváros...

2019. ápr. 27. 18:55
 9/29 anonim ***** válasza:
61%

Nem szeretem a várost a tömeg, csövesek, cigányok és a különféle mentálisan megkérdőjelezhető állapotú egyedek miatt. De már évek óta lakom itt. Laktam agglomerációban, kis faluban meg nagyobb városban. Laktam vidéki nagyvárosban is.

Utóbbit szerettem a legjobban. A falut a csendje és tiszta levegője, a gyönyörű fekvése miatt szerettem.

De. Akárhonnan nézem, felbecsülhetetlen szabadságot ad a fővárosi közlekedés. Utálatos, ez tény. Meleg/hideg, büdös, koszos, nyomorgós. Viszont sosincs az, hogy kint ragadsz a semmi közepén, mert aznap már nem megy arra semmiféle járat. Nincs az, hogy jól érzed magad egy összejövetelen és az órát nézed, hogy elérd az utolsó buszod és esetleg ott hagyj mindent, mielőtt igazán elkezdődne, mert haza vagy most mész haza, vagy hajnalban az első busszal/vonattal. Csináltam ezt is évekig.

Panelban tényleg mindenhol rossz, a vidéki nagyvárosban se volt jobb, mint itt pesten.

Most a külső kerületek kertvárosi részén vagyok és a levegőt létszámítva elég jól érzem magam. Este van akkora csend, mint anno a kis faluban, mintha nem is bpn lennék. A panel után elég éles váltás.

Szóval ez olyan is-is. Szeretem is meg nem is. Igyekszem az előnyökre koncentrálni.

2019. ápr. 27. 18:56
 10/29 anonim ***** válasza:
93%
Én szeretek, mert a több a lehetőség mint vidéken
2019. ápr. 27. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!