Gáz ha valaki csak 23 évesen költözik el otthonról?
Amíg iskolába jársz és nincs teljes munkaidős állásod, addig normális, hogy otthon laksz.
De én azt mondom, amíg nem akarsz családot alapítani, addig nem muszáj erőltetni a saját lakást. Nem az a gáz, ha valaki a szüleivel él, hanem ha nem tud anyagilag függetlenné válni.
Dehogy gáz.
Én azt tartom gáznak ha valaki felnőttként még úgy él otthon hogy mosnak-főznek-takarítanak rá. Tavaly költöztem össze egy régi barátommal, 24 évesen, és egyszerűen megdöbbentett hogy mennyire életképtelen. Fogalma nem volt róla hogy hogy kell használni a mosógépet, nem tud főzni, csak mirelit kaját eszik meg rendel, takarító eszközket sem tudta hogy mi mire való. A saját városukban járt egyetemre, így otthon lakott, az rendben, de szerintem ez felnőtt korban már ciki.
A másik meg ha a szüleidnek anyagilag terhet jelent akkor elvárható tőled hogy próbálj hozzájárulni a költségekhez. Ha nem probléma nekik hogy továbbra is ott laksz és spórolsz az életed elindításához szerintem azzal sincs baj, nem kötelező 18 éves kor felett lakbért fizetni, csak figyelj arra hogy 21-22 évesen ne erőn felül tartsanak el a szüleid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!