Mi a véleményetek arról, ha valaki otthonról a párjához költözik?
Jobb, ha él előtte kicsi egyedül, vagy teljesen rendben?
Huszonévesekről van szó.
Melyik és miért?
Én örülök neki, hogy egyedül laktam. Mondjuk nálunk azért annyira nem volt még opció az összeköltözés, de egy 2 évet éltem egyedül mielőtt úgy döntöttünk, hogy összeköltözünk. Bár azt is hozzá tenném, hogy 19 évesen kerültem el otthonról.
Jó érzés volt, hogy tudok magamról gondoskodni, a saját háztartásomat vezetni, aztán persze mikor hozzám költözött a párom, akkor örültem, hogy róla is gondoskodhatok.
Osztom azt a véleményt, hogy egyénfüggő, van, aki igényli, hogy egyedül legyen egy kicsit, és van, aki nem.
Ugyanakkor azt be kell látni, hogy egy huszonéves fiatal, pláne ha pályakezdő, ritkán keres annyit, hogy megtehesse, hogy egyedül él, sokan ezért jutnak arra a döntésre, hogy összeköltöznek. Egyikük fizetése elmegy a lakbérre meg a számlákra, jó, hogy ott a másiké, amiből futja kajára is.
Azt gondolom, hogy szerencsés, több szempontból. Egyrészt van párja, másrészt a párjának van lakása/albérlete.
Szerintem az egyedüllétet senki nem szeretni, inkább a szülőktől való leszakadást szeretné. Önállósodni úgy is lehet, ha az ember lakótársakkal költözik össze, de önállóan tartja el/látja el magát. Vagy a párjához költözik, és a szülőktől való függetlenedéssel együtt az együttélést is elkezdi "gyakorolni". A történet vége optimális esetben úgyis az, hogy az ember a párjával él valahol.
Én anno a barátommal együtt költöztem 210 kilométerre otthonról. Neki már volt állása, nekem pedig egy hónappal később lett. Majd 4 hónap után pukkant a szerelem lufi, de akkor már nem akartam hazaköltözni a szüleimhez, ezért azóta is Pesten lakom albérletről-albérletre, mindig csak szobát bérlek. Először idegenekkel laktam, utána már lettek barátaim itt is, akkor velük közösen béreltem lakást.
Szerintem egyébként teljesen rendben van, ha valaki a párjához költözik otthonról. De tényleg egyénfüggő. A legjobb barátnőm például utál egyedül lenni, gyorsan össze is költözött a barátjával, miután összejöttek. Én szeretek egyedül lenni, és szükségem van az egyedüllétre is. Egyelőre nem is tervezem, hogy összeköltözzek komolyan valakivel, mert jó így, hogy a magam ura vagyok :)
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!