Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Budapesten régen tényleg...

Budapesten régen tényleg veszélyesebbek voltak az utcák, mint most?

Figyelt kérdés
2019. márc. 23. 22:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%
Sokkal veszelyesebb volt ! Lasd aranykez utca-i robbantas, fegyveres lovoldozes metroallomasokban, fradi-ujpest szurkolok osszecsapasa stb.....
2019. márc. 30. 09:16
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten nem tudom hogyan volt, de Kaposváron a 70-es éveben sokkal biztonságosabb volt. Gyerekként nyugodtan járhattunk éjszaka (iskolai engedéllyel) csillagászati szakkörre. Nyugodtan az utcán hagyhattuk a kerékpárt, akár lezáratlanul is. Nyaralás alatt probléma nélkül sátoroztunk mezőn, erdőszélen, vagy akár az erdőben is. Nem zavartak bennünket sem a tulajdonosok, sem az arra tévedők, sem a rendőrök. Egyszer tévedésből Sopron környékén egy katonai lőtéren aludtunk, de reggel még a katonák is nagyon udvariasan kértek meg, hogy menjünk kicsit arrébb. A csavargók, és a nem naptól barnult egyének még tiszteletben tartották a rendőröket, igy velük sem volt probléma. Éjfél tájban a csillagászati szakkörről hazafelé tartva egyszer előfordult, hogy az árokból odaszólt nekünk egy tökrészeg hapsi, hogy "Mama, főzzél nekem teát!" A több év alatt ez volt az egyetlen eset, hogy valaki mwgszólított.
2019. ápr. 1. 11:24
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a tisztelt rendőrség nem lenne ennyire korrupt semmirekellő, akkor lenne közbiztonság."

Válaszként egy cikkből idéznék: "…Ha nem a kizsákmányolásról, a vagyonszerzésről, a fogyasztás hajszolásáról szólna az élet, akkor az éghajlatváltozás okozta gondokat…" No, de nem az éghajlatváltozás volt a kérdés.

"Ne az álljon az életem középpontjában, hogy mennyi luxusban lehet részem, mi mindent halmozhatok fel, hanem a szeretetre törekvés."

"Azért nehéz megváltoztatni ezt a mentalitást, mert a jelenlegi gazdasági világmodell arról szól, hogy mindig többet és többet vásároljunk. A megoldás az lenne, hogy ne az jelentse a növekedést, ha megint megvehetek valamit, amit aztán úgyis eldobok. Érjem be azzal, hogy esetleg kevesebb fizetést kapok, mint amit elképzeltem, de legyen több a szabadidőm, törődjek többet a családommal, a környezetemben élőkkel, járjak közösségbe, a természetbe. Egy bizonyos szint után az emberek a több szabadidőt jobban értékelik, mint a mértéktelen fogyasztást."

"Én a 80-as évek vége felé voltam abban a korban,amikor rengeteget csatagoltunk éjszaka a budapesti utcákon."

Nekem Anyám megmutatta, hogy hogyan tudok eljutni az általános iskolába, és utána egyedül jártam. A mai gyerekeket autón viszik. Őket nem lehet elengedni egyedül.

2019. szept. 2. 02:28
 14/14 anonim ***** válasza:
1-es! Durva, amit írsz, hogy fegyverrel is mászkáltak alakok az utcákon??? Tiszta vadnyugat lehetett akkoriban. Hol volt a sheriff? Azt hallottam, hogy régen, a térfigyelő kamerák kora előtt a nyócker fent volt a Várban, és volt ott durvaság, meg gyilkosságok. Már egy király sem él… Aztán lehordták a nyóckert a hetedik, és a kilencedik ker. közé, a nagy üres placcra.
2020. okt. 8. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!