Lehet valamit tenni azért, hogy olyan közel kerüljek a szomszédomhoz, mint régen?
Menj oda hozzá és ugyanezt, ugyanígy ecseteld neki!
Nem fogja leharapni a fejed, ha van egy kis esze.
Ez a legtermészetesebb módja. Ha esetleg elutasítaná, azzal csak ő vesztene.
Ez amúgyis egy beszélgetés alapja lehet. Ha azt mondod, csak tudni szeretnéd, mi van vele, hogy van, mik a tervei.
Szia!
Teljesen megértelek, én az unokatesómmal kapcsolatban vagyok így. Mikor kicsik voltunk kb. 10 éves korunkig sokat voltunk együtt főleg a nagymamánknál, sokat játszottunk együtt, közben neki elváltak a szülei és a középiskolát már egy távol városban kezdte, ahova közben elköltözött az anyja.Teljesen eltávolodtunk egymástól, csak a nagymamámnál olyan évi 2-3 alkalommal találkoztunk (karácsony, húsvét, mama szülinapja), ritkán jött. Egyszer csak azt vettem észre hogy már nem is beszélgetünk az összejöveteleken sem. Most én 24 éves vagyok ő meg 26 lesz, ő belekezdett az egyetembe, de inkább otthagyta és van egy 2 éves kislánya, úton van az újabb baba. Én most végeztem az egyetemen. Mivel az egyetem végeztével fodrásznak tanult, így egyszer megkértem, hogy vágja le a hajamat, hátha így ismét közelebb kerülhetünk egymáshoz, de eléggé feszült, erőltetett volt a hangulat, inkább fodrász-kuncsaft jellege volt. Azt vettem észre, hogy ő sokkal idősebb felfogással rendelkezik a korához képest, de az is lehet, hogy én vagyok lemaradott, minden esetre beláttam, hogy már nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon. Így ha a nagymamánál találkozunk is egy-egy összejövetelen a kötelező udvariasságon kívül nem nagyon keressük egymás társaságát, egyszerűen már nincs közös témánk.
Ettől függetlenül megpróbálhatod a szomszéddal felfrissíteni a kapcsolatot, menj oda hozzá, mond el neki amit itt leírtál és meglátjuk mi lesz, hátha nektek még megmenthető a viszony . :) Szerintem mindenképp érdemes megpróbálni, mert ahogy öregaszik az ember azon kapja magát, hogy elfogytak a barátai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!