Van, aki szerint Budapest élhető város?
A Könyves Kálmán krt tuti nem más, legalábbis amióta az 1-es jár arra.
A Kálvin régen se volt rossz, csak túlzsúfolt és koszos. Sőt, a 4-es metró előtt zöldebb volt.
A híres Palotanegyedben, a Kálvin tértől 5 percnyire meg nőket erőszakoltak és gyerekeket majdnem erőszakoltak nemrégiben.
Egyébként Facebook-posztok alatt nagyon más vélemények szoktak lenni.
Hagy legyen már saját véleményem, miután évtizedek óta élek a városban. Az emberek rendkívül szeretnek nyavalyogni.én még az aranykéz utcai robbantásra, mindenféle maffiás leszámolásokra is emlékszem, a védelmi pénzek korszakára, stb. Ami most van, az ehhez képest játszótér. A Kálvin tér valóban egy koszos,ronda rész volt, az egyetem tér egyáltalán nem volt sétálónegyed, stb.
Stadionoktól a lágymányosi hídig az egyes vonalán a városképben ég és föld a különbség, olyan volt régebben,
mint most a reptérre vezető út.viszont az egyes utazóközönsége olyan lett, hogy jó érzésű ember már nem száll föl rá.
szerintem kinézetre sokkal barátságtalanabb volt a város, és sok helyen javult a közbiztonság (mìg máshol romlott)
. De ha ennyire nem tetszik, nem értem, miért nem költözöl el?
Mert szerinted ez így működik?
Pénz, család, munka mond valamit?
Szerintem meg az 1-es utazóközönségével nincs gond hétköznap. Még este 7-kor se.
Viszont egyre kevesebb helyen van bennem jó érzés este 9-kor.
A 8. kerületben például sehol.
Most is vannak nagyon rossz helyek a VIII. kerületben, de a 90-es években ezek is még veszélyesebbek voltak. Azt meg ne mond, hogy mondjuk a Corvin Pláza környékén, vagy a Palotanegyedben ne mernél este 9-kor sétálni, mert ezek is a VIII. kerület részei. Az Orczy tér is sokkal kultúráltabb, mint régen volt. A Rákóczi téren sem prostik állnak már.
A IX. kerületről nem is beszélve.
Amúgy nem az elmúlt 5 évben történtek nagy változások. A tömegközlekedésben például sajnos a Vitézy korszak óta megállt a fejlődés. Ezért van az, hogy aki 4-5 éve van Pesten, az nem látja ezen a téren, hogy jobb lett, mert nem mostanában lett jobb. Akkorra már elkészült a 4-es metró, az 1-es villamost meghosszabbították, a fonódó is majdnem kész volt.
Nagyon megálltak.
Egy botrányos, tolódó metrófelújítás és egy szintén csúszi 1,5 km villamosszakaszocska semmi egy világvárosban, legalábbis nem fejlődés.
A Corvin-negyedről csak rosszat hallani, prostik pedig állnak bőven a 8-ban. Olyan környékek is lezüllöttek, ahol régen semmi probléma nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!