Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ebben az esetben emelhet...

Ebben az esetben emelhet bérleti díjat a tulaj?

Figyelt kérdés
Nem a hivatalos, közjegyzős szerződésünk van, csak egy bérleti szerződés két tanúval, hogy nem vihetünk állatot, ne romboljuk le a lakást stb, illetve a havi bérleti díj összege. 2 évre írtuk alá, 1,5 év után akar árat emelni a tulaj. Nem sokkal, de pont annyival, hogy ebből a pénzből már olyat bérelhetnénk, ahol nincs berepedve az ablak, nem esik a vakolat, és nem fúj be a szél az ajtón. (Ilyen volt, mikor jöttünk) Nekem nem igazán van kedvem ezt kifizetni, de a párom szerint ne erőltessük, mert a végén kiköltözéskor (biztosan nem maradunk itt) elveszi a kauciót, mert az előbb felsoroltak közül akármelyikre is hivatkozhat, függetlenül attól, hogy nem mi tehetünk róla, mert nem lettek dokumentálva a hibák. Mit csináljak? Nagyon elrontottuk ezt a beköltözéskor, csak örültünk, hogy végre van valami.

2019. jan. 28. 13:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
46%

10: ne értsd már szándékosan félre a dolgot. Akkor a bérlőnek pontosan ugyanannyi köze van hozzá, mint neked vagy nekem, vagy bárki másnak, lakjon akár 500 km-re.

Ha a szemed előtt zajlik a dolog, oké, mert szemtanúja vagy egy bűncselekménynek. De nézd már meg a kezdő kérdést, és mond meg, hol látsz arra utaló jelet, hogy feketén lenne kiadva a lakás - innentől vagy az, vagy sem. És nézd meg a négyes hozzászólót, aki készpénznek veszi, mintha nem is létezhetne más forgatókönyv. Arról van szó, hogy a bérlő mint minden állampolgár jelentse persze ha báncselekményt tapasztal, de ne játszon sdetektívesdit, és derítsen fel maga bűncselekményeket. Ez nem az ő dolga. Pláne ne jelentkessen fel hobbiszerűen boldog-boldogtalant, mert biztos mindenki adót csal. Ha étteremben eszel, távozás után jól feljelented a tulajt, mert tuti nem adózik, vagy biztosan kevesebb órában jelenti be az alkalmazottait? Hagyjuk már a süket dumát

2019. febr. 2. 02:16
 12/14 anonim ***** válasza:
27%
#11 főleg te hagyd a süket dumát. Azt állítottad, hogy az adócsalás egy kockázatelemzésen alapuló üzlet, amihez senki másnak nincs köze, mert nem származik belőle senki másnak kára. Én meg azt állítottam, hogy az adócsalás egy bűncselekmény, amihez minden állampolgárnak van köze, mert minden állampolgárt megkárosít. Egyes, leülhetsz.
2019. febr. 5. 15:52
 13/14 anonim ***** válasza:
És én nem is vitattam ezt az állításodat. Viszont sarkítasz, szándékosan félreértelmezel. Fuss neki még egyszer, vagy inkább jobb lesz, ha te ülsz le...
2019. febr. 6. 03:08
 14/14 anonim ***** válasza:

"Ha nem adózok a bevétel után, akkor én vagyok az aki kockázatot vállal, engem kaphatnak el. A bérlőnek nem okozok vele kárt. Tényleg nem értem, segítsetek."

Segítettem. Szívesen, máskor is.

2019. febr. 6. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!