Ebben az esetben emelhet bérleti díjat a tulaj?
10: ne értsd már szándékosan félre a dolgot. Akkor a bérlőnek pontosan ugyanannyi köze van hozzá, mint neked vagy nekem, vagy bárki másnak, lakjon akár 500 km-re.
Ha a szemed előtt zajlik a dolog, oké, mert szemtanúja vagy egy bűncselekménynek. De nézd már meg a kezdő kérdést, és mond meg, hol látsz arra utaló jelet, hogy feketén lenne kiadva a lakás - innentől vagy az, vagy sem. És nézd meg a négyes hozzászólót, aki készpénznek veszi, mintha nem is létezhetne más forgatókönyv. Arról van szó, hogy a bérlő mint minden állampolgár jelentse persze ha báncselekményt tapasztal, de ne játszon sdetektívesdit, és derítsen fel maga bűncselekményeket. Ez nem az ő dolga. Pláne ne jelentkessen fel hobbiszerűen boldog-boldogtalant, mert biztos mindenki adót csal. Ha étteremben eszel, távozás után jól feljelented a tulajt, mert tuti nem adózik, vagy biztosan kevesebb órában jelenti be az alkalmazottait? Hagyjuk már a süket dumát
"Ha nem adózok a bevétel után, akkor én vagyok az aki kockázatot vállal, engem kaphatnak el. A bérlőnek nem okozok vele kárt. Tényleg nem értem, segítsetek."
Segítettem. Szívesen, máskor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!