Ebben az esetben emelhet bérleti díjat a tulaj?
Jaaaaj ne fossatok ennyire!
Kamu szerződéssel semmit se tud csinálni, és nem, NEM emelhet a 2 év alatt árat akkor sem ha full felújítaná a lakását, mert azt nem ti kértétek. Egyoldalúan semmit sem tehet.
A szükségszerű javítások miatt sem kérhet pénzt, maximum ha tudja bizonyítani, hogy betörted az ablakot kifizettetheti veled. De alapból az ő kötelessége kicserélni az ajtót,
ha húz.
Valóban a beköltözés elején kellett volna odafigyelnetek és még ha kamu is a szerződés minden apróságot rögzíteni. Ugyanis Ő NEM TUD mitkezdeni veled, DE TE feljelentheted feketén kiadott lakásért, milliós bírságra számíthat. (természetesen te szegény azt hitted minden legális), remélem annyi eszetek volt, hogy a pénzt havonta utaljátok, hogy nyoma legyen.
Ezzel nyugodtan fenyegethetitek, ahogyan azzal is, ha nem szolgáltatja vissza a kauciót, te nem adod vissza a kulcsot.
*egy sokat tapasztalt albérletező
Az ilyen gyökerek miatt mint a 4.-es válaszadó, bizalmatlanabbak egyre jobban a lakáskiadók.
Semmi közöd hozzá, hogy feketén vagy fehéren csinálja, tehát adózik-e, mivel neked akkor is ugyanannyiba kerülne. Egyébként attól, hogy nem közjegyzői a szerződés, még adózhat. A másik dolog, hogy simán bevallhatja utólag, és akkor csak késedelmi büntetést kap.
Az ilyenek miatt kapnak a magam féle normálisabb bérlők nehezebben albérletet. Foglalkozzon mindenki a maga dolgával szerintem. Az emelést megpróbálhatjátok megbeszélni is, persze mehet a feljelentgetés is - vannak, akik hobbiszerűen űzik ezt.
Látni kellene a szerződést, látatlanban azt mondanám, hogy a fix szerződés az mindkét félnek fix, ne emeljen árat.
Ha aggódtok a kaució miatt, akkor az utolsó hónapokban lakjátok egyszerűen le. Pattogni fog, de nem tud mit csinálni.
Kéttanús szerződés teljesértékű magánokirat. Mi az, hogy nem hivatalos? :)
Illetve milyen az a feketén kiadott lakás? Olyan színűre van festve vagy mi? :D
Én tényleg értetenül állok azok előtt, akik ezt a feketén kiadott lakás dumát szajkózzák. Mégis, milyen jogon turkálnak más pénztárcájában? Én ha kiadok egy lakást, az én döntésem, hogy mit kezdek a bevétellel. Ha nem adózok a bevétel után, akkor én vagyok az aki kockázatot vállal, engem kaphatnak el. A bérlőnek nem okozok vele kárt. Tényleg nem értem, segítsetek. A bérleti díj így is, úgy is annyi. Ezt ahhoz tudom hasonlítani, amikor egyesek állandóan a másik fizetésére kíváncsiak. Az én dolgom, hogy mennyit keresek. Ahogy az is az én dolgom, hogy máshonnan milyen, menyi bevételem van. Ahogy az is, hogy mit kezdek vele. Húzd ki a kezed a zsebemből, paraszt!
Arról ne is beszéljünk, hogy millió módja van annak, hogy papíron adózottnak számítson a jövedelem, mégse kerüljön egy fillérjébe sem havonta a bérbeadónak. Le lehet írni egy csomó mindent, vagy ha másik ingatlant bérel akkor annak a kiadását is. Egyébként meg amióta csak 15% az adó kiadott ingatlanok után, egyre kevesebben csinálják okosban, mert nem éri meg a kockázat. Csupa olyan dolog, amire a bérlőnek nincs rálátása, de ne is akarjon rálátni, mert rohadtul semmi köze hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!