Debrecen tényleg, olyan rettenetes hely mint ahogy mondják?
Budapesti vagyok (sajnos) és én kifejezetten jókat hallottam Debrecenről.
Egy volt kollégám is debreceni és olvasgattam is a városról, már csak azért is, mert villamosfan vagyok.
2. Voltam.
Talán az, hogy az ország vízfejűsége miatt kevés a lehetőség.
Ha nem így lenne, szerintem én már rég nem lennék budapesti, hanem valamelyik 20-50 ezres városban élnék.
Nem rettenetes, de nem is olyan nagyszám, mint aminek sokan tartják...
Az ismerőseim véleménye Debrecenről (akik csak max pár napot voltak ott): - ohh Debrecen nagyon szuper és szép hely..
Én ott éltem egy ideig és: A Nagyerdő elkerített parkos részében semmi extra, nyáron tömegnyomor. A másik felében este: qrvák, erőszakolások, drogügyletek bonyolítása stb.. hívtuk is egyszer a rendőrséget mert vki segítségért kiáltozott folyamatosan...
A város külrészei ipari szekciókkal tűzdelt (kivéve a gazdag negyed).
A főtér nem nagy szám, van egy két kifejezetten ronda épület.
A piactér felé olyan mint egy szellemváros.
A közlekedés (autóval) itt a legborzalmasabb, ennyit nyomorogni a pirosban...
Egyetemi része meg olyan, mint ha Londonba lennék...több vegyes vágottat látni, mint magyar diákot.
A levegő jó szennyezett, a víz minősége meg szinte kritikán aluli, aki jót akar magának, inkább vesz máshonnan származó csapvizet... De erről elvileg vmi publikációt is közzétettek a nyilvánosság felé.
Nem tudom miért, de az egész város bűzlik szinte nonstop...lehet vannak bajok a szennyvíz elvezetéssel.
Az emberek viszont roppant kedvesek és segítőkészek. Nem olyanok mint itt délen, azaz nem bunkók.
Szerettem az ottani Auchan-t, jó fejek voltak az eladók, mindig adtak extra zacsit meg pontot. Nagyon jó leárazások is voltak ebben, összehasonlítva más Auchan-okkal.
0-24-es a Tesco, ami egy pluszpont.
Malomparki zöldségpiacon nagyon jó ár-érték arányban árulják a zöldségeket.
Szóval nekem a debreceni életben a bevásárlás könnyedsége (közel egyhelyen sok multi: Auchan, Aldi, Lidl...) és, hogy sok jó dologhoz hozzálehetett jutni viszonylag olcsón. Csak ki kellett tapasztalni, hogy mikor hol mit érdemes venni. Kisvárosokban drágább ilyentéren a megélhetés. De viszont Pesthez képest olcsóbb, és még annyi emberrel se kell megküzdeni. Munalehetőség is bőven akad. A tömegközlekedésről nem tudok mit mondani, engem nem hat meg a villamos. Vannak elvétve szép helyek, kevésbé zsúfolt terek, viszont ha az összképet nézem, tényleg semmi extra. Szegeden legalább jobb a forgalom, nagyobb tere van. Pécs legalább nem egy laposság. Budapesten több szórakozási lehetőség van... Szval tényleg semmivel nem több mint ezek.
Az utolsónak azért mondanám hogy nincs büdös és nem kell sokat várni a dugóba mi kocsivál 10 perc alatt eljutunk az Árpád tértől a Csokonai gimiig.
Vannak jobb és roszabb helyei de szerintem nem olyan rosz. A nagyerdőn szerintem nincs tömegnyomor de ki mikor ment oda.
ma 09:51
Esztergom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!