Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miskolc tényleg, olyan rettene...

Miskolc tényleg, olyan rettenetes hely mint ahogy mondják?

Figyelt kérdés

Még sose jártam Miskolcon és igazából nincs nagy összehasonlítási alapom se.

Eddig csak Keszthelyen laktam és most pedig Győrben az egyetem miatt.

Győrt viszont imádom kellően nagy,de mégse Bp méretű,rengeteg látnivaló szórakozási lehetőségek stb.

Azért kérdezem mert van néhány szaktársam aki Miskolcról jött és folyamatosan szidják a városukat, és azt mondják,hogy össze sem hasonlítható Győrrel.

2019. jan. 9. 09:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%
Való igaz hogy van néhány érdekes hely, amit ajánlott elkerülni, de nem ilyen súlyos a gond az Avason. Oda jártam gimnáziumba (nem az avasi gimibe hanem a jezsuitákhoz) és többnyire a második-első ütemen keresztül gyalog jártam haza Hejőcsabára, egyszer sem volt semmi baj. A munkalehetőségek hiánya és az alacsony bérek viszont tényleg probléma, szerintem ezért szidják Miskolcot. Van egy töketlen városvezetés, aki fejlesztés címszó alatt eladta a repülőteret iparteleknek, aki nem tudja az utakat karban tartani, és van valaki aki néha alaposan szétbarmolja a tömegközlekedést. Viszont reméljük hogy ezek is fognak jó irányba változni, addig meg igyekszünk a lehetőségekhez képest a legjobbat kihozni mindenből.
2019. jan. 10. 07:21
 12/18 anonim válasza:
61%
A munkalehetőségek hiányát azért én nem említeném, mivel az országban itt van talán a legnagyobb munkaerőhiány.
2019. jan. 10. 20:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
NIncs ezzela helyel baj, jó a környezet is. Ne halgass a sok baromságra ami lehúzza
2019. jan. 11. 15:02
 14/18 anonim ***** válasza:
44%
Nem Miskolcon élek, de ott születtem, sokat is voltam már ott. Nincsenek szerintem komolyabb bajok vele, de persze nem egy Győr. Perecest, számozott utcákat kerülni kell, a Kilián, az Avas és a vasgyár környéke sem a legjobb, a Búzán sok a cigány. Meg úgy összeségében sok cigány van a városban. De nem vészes. Vannak jó helyek is. A sétáló pl esténként hangulatos. Ahol élek, kisvárosban, az egy nagyobb paneltelep, az arányokat nézve több itt a barna bőrű mint Miskolcon. Na itt nem jó lakni.
2019. jan. 11. 18:02
 15/18 nemaRendőrség ***** válasza:
66%

Világéletében Miskolci voltam, de bejártam Európát.

Amit imádok:

Közlekedés, mint írták kb Pesti szintű

Levegő, itt a Bükk mellettünk nagyon tiszta a levegő(ha nem ragad be a szmog évi 2x)

Víz: végre egy város ahol nem szűrt wc víz(folyó menti városok) vagy folyékony vas(alföld) folyik a csapból

Ezer meg egy túrázási lehetőség, egy órás kocsiúton belül 100 horgászási lehetőség, viszonylag olcsó a lakás. Hatalmas egyetem, kiemelkedő egyetemi élettel. Folyamatos programok, majd minden héten van valami vásár vagy fesztivál a főutcán. Kiemelkedő színház, folyamatosan új, minőségi programok.

Ja, vannak cigányok, 29es buszre reggel maszkban szabad csak felszállni.

De az új vezetés folyamatosan paterolja ki őket. Avassal is simán lehet este sétálni, én egyszer eltévedtem nappal és a hidegsoron is végigmentem, ott sem bántottak(igaz megkérdezte egy gyerek, hogy kit keresek, mert nem látott még ott "fehér embert"). Pedig gyönyörű onnan a kilátás, nagyon szép képeket csináltam Miskolcról telefonnal(tükörreflexessel nem mennék vissza azért).

Engem sosem bántottak a romák, igaz 190 magas vagyok és járok edzeni.

2019. jan. 11. 19:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem Miskolcról ha látom, keresztülmegyek, mindig az jut eszembe, hogy olyan mintha az 50-es években gyorsan összetákolták a gyárvárost."

Ez attól függ, melyik részén mész át. Hejőcsaba pl. tényleg ronda.

"Van Miskolcon az Avas lakótelep amit a helyiek is elkerülnek."

Helyiek cirka negyede ott lakik, ha akarná, se tudná elkerülni. Egyébként a legtöbb miskolci nem érti, ki terjesztette el, hogy az Avastól félni kell. Sima prolinegyed. Ami gázos, az Lyukó, a város túlsü végén, meg a számozott utcák és a Szonditelep voltak régen.

"A diósgyőri vár mellett szép házak vannak."

Nem tudom, melyik részre gondolsz, a vár környékén pont nincs semmi extra.

"Vagy ahogy mész fel a hegyen ott is szép házak vannak."

A "hegy", ahol az egyik legelegánsabb lakónegyed (Tampere városrész) van, az konkrétan az Avas, amitől az előbb még rettegtél :D

Miskolcon a városvezetés szar, meg a munkáért kevesebbet fizetnek (cserébe a megélhetés sem drága).

2019. jan. 13. 23:05
 17/18 anonim válasza:
100%
komolyan bolond aki azt mondja hogy avas cigány zóna és látszik hogy nem miskolci... Igen vannak helyek ahol laknak ciganyok pl szamozott utcák és az avason néhány ütem... de nem veszes én avasi gimibe végeztem és komolyan egy kezemen megszamolom hanyszor láttam cigányt ... persze vannak putris részek de nem az egész...diosgyorben durvább a helyzet szerintem plusz Selyemrét felé egy két helyen de szerintem a legrosszabb pereces város részén és lyukonak de perecest senki se irja soha pedig merem állítani hogy legrosszabb része a városnak viszont nagyon kieső része ...
2019. jan. 16. 14:43
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt is tudni kell, hogy a 70-es években a nagy lakáshiány miatt szükségszerű volt a lakótelepek építése. Az Avasi lakótelepet nem is az Avason tervezték eredetileg felépíteni, hanem Miskolc és Mályi között, és voltak olyan városrendezési tervek is, amik merőben más látványt (felhőkarcolók, többszintű utak) eredményeztek volna elfogadásuk esetén.

Az Avasi lakótelepre akkor kerültek cigányok, amikor a 70-es évek közepén a Sajó elöntötte a város melletti Csorba-telepen lévő cigánytelepet. Ekkor a lakhatatlanná vált házakból az akkor épülő Avas II-es ütembe költöztették őket ömkormányzati (akkor tanácsi) lakásokba, leginkább az Avas-városközpot nevű hely köré. Itt voltak akik nem tudtak beilleszkedni ebbe a létformába és lerohasztották az épületeket. Azóta már több generáció váltotta egymást, való igaz, hogy azon a helyen több roma látható, de ők már asszimilálódtak a városi léthez. Sokszor járok arra, sosem esett bajom. Nem úgy kell elképzelni, mint valami gettót, nagyon sok nem roma is él ott, és polgárőrség is van. Az Avas I és Avas III ütem teljesen normális ilyen szempontból, én az utóbbiban élek, remek panorámával rendelkező négyemeletes (panel) OTP-társasház soron. Ezeket az épületeket már a finnektől vásárolt technológiával készített elemekből építették, kívűlről is esztétikusabbak, mint a korábbiak. Továbbá, a III. ütemben több zöldterületet hagytak, és az Avasi kilátó közeli részre már csak négyemeleteseket építettek. Elmondhatom, hogy inkább az egykori tanácsi (önkormányzati) lakások adtak "prolinegyed" hangulatot az Avas lakótelepnek, de az idők folyamán ezek nagy részét megvásárolták az ott lakók, társasházzá alakultak, akiknek erre nem volt pénze vagy kedve, az elköltözött. Ütemtől függetlenül, sok (de nem elég) épületet felújítottak a panelprogram kereteiben, van, ahol napelemeket telepítettek a tetőn.

Azt látni kell, hogy aki itt lakik, valószínűleg főleg azért teszi, mert erre tellik neki. Én is szívesebben laknék pl. Miskolc-Tapolcán, vagy a köznyelvben Miskolc Rózsadombjának nevezett negyedben (ami szintén az Avason, mint dombon, de nem az Avasi-lakótelepen van). És újabban épültek arrafelé luxus lakóparkok is, ahol 1 millió/nm az ingatlanár.

2023. jún. 7. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!