Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek normális a felső...

Szerintetek normális a felső szomszédom?

Figyelt kérdés
70-es évek közepén épült tégla falas, de vasbetonpalló födémmel készült 4 emeletes épületben lakok. Sajnos a hangszigetelés erősen közelít a nullához, legalábbis a felettem lévő lakással, mert ha csöndben vagyok, akkor még az ágyrugó nyekkenését is hallom ahogy a szomszéd ráül az ágyra, vagy épp felkel. Oldalról nincs áthallás, alulról csak minimális. Na most a felső szomszéd elvált nő 8-10 éves kislánnyal. Esténként leteszem az éjjeliszekrényre a pohár vizet és mivel teljes csöndben vannak ez felhallatszik, onnan jöttem rá, hogy ilyenkor elkezd nekem kopogni, meg direkt "dobálja", húzogatja az ágyát vagy valamilyen bútorát. Másik esetben a konyhában zörgök az edénnyel erre elkezdi verni a fűtési csövet. Síri csendben ők sem tudnak lenni, szó szerint hallom, ahogy veszekszik a lányával, ill. futkároznak a kutyái a lakásban, de már nem érdekel, elfogadtam, hogy ilyen a ház van áthallás. De szerintem ezt neki is tudomásul kellene vennie és nem direkt akkor elkezdeni verni a padlót amikor kihallgatja, hogy már lefeküdtem aludni. Ti mit tennétek a helyemben? Próbáltam már vele beszélni, de csak odáig jutottunk el, hogy a saját sérelmeit kezdte el mondani, az a benyomásom -egy volt tanáro mszavaival élve-, hogy igazából az a baja, hogy hiányzik neki egy tízegynéhány centis. Csakhát egy társasházban kompromisszumot kell kötni és tudomásul venni, hogy bizony áthallás van.

2018. nov. 8. 13:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
10-es merre laksz? :)
2018. nov. 8. 14:42
 12/15 anonim ***** válasza:
63%

Én lakás amiben lakom régen egy nagy lakás része volt, de 2db kb 50 nmresre bontották.

Mindezt kb 0 hangszigeteléssel.

A fő ajtón belépve 2 ajtó található. A mienk és a szomszédé. Magyarul van egy kicsi közös helyiség.

Mindig amikor haza jövök és átlépek az ajtón a szomszég egy hangos kopogással jelzi, hogy ott van. :D

Ha kicsit túl sokáig vagyok az ajtó mögött, mert mondjuk pont ott van dolgom, akkor szintén kopog vagy levág valamit az asztalra, hogy tudassa hogy ott van és álljak tovább :), mert azon a ponton lehet a legjobban áthallani a dolgokat.

Huuuhh ha előveszem a laptopomat és elkezdek programozni vagy csak felmegyek a facebookra rögön jön a kopogás, asztal tologatás stb... (pedig a Macbook Airbek amit használok rettenetesen halk a billentyűzete).

Még rengeteg esetet tudnék mondani...

Mindegy, elég passzív agresszívak. Nem is olyan dolgokért, ami kibírhatatlanok lennének. Pl.: soha sem hallgatok semmit sem hangosan, mindig fülhallgatót használok. Itt inkább mosogatás, tanulás (könyvek lapozása hangoz adki, odébb rakok valamit az asztalon) főzés stb....

Nyílván nem hagyom abba attól még, hogy elkezdi vezrni mérgesen az asztalt és ordibálni :) Nem nagyon értem....

Nyugi, mindenhol vannak ilyen emberek, főleg ha rossz a hangszigetelés.

2018. nov. 11. 19:00
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
Igazából ilyen áthallás mellett remek megoldás lenne, ha a kritikus közös falat mindkét irányból hangszigetelnék az érintettek. Én megcsinálom az enyémet, amikor beköltöztem, nem volt rá pénz meg idő, úgyhogy utólag oldom meg, amint lehet (most ünnepek alatt biztos, hogy nem), és akkor ennyivel már kevesebb probléma lesz. Most meg addig is utánajárok, mi lehet jó megoldás, ami tényleg hatékony és működik. Egyszer kell jól megcsinálni, aztán béke van, manapság már egyre több és egyre jobb lehetőségek vannak.
2018. nov. 11. 19:06
 14/15 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként én csak késő este vagyok passzív-agresszív ilyen zajok miatt, mert abban az időtartományban, amikor engem ezek zavarnak, pizsamában, fáradtan már nem akarok átmenni szólni.
2018. nov. 11. 19:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem 100as az ilyennel nem lehet szót érteni, ha szólsz csak rosszabb lesz.

Mi is panelban lakunk, a felső szomszédunk egy idős nő, aki elvileg nem tud felkelni az ágyból sem annak ellenére folyamatosan mászkál főleg éjszaka és egyfolytában től valamit. Gondoltam rá felmegyek de csak abban bízunk hogy hamarosan kihal a lakásból.

2018. nov. 25. 03:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!