Szerintetek normális a felső szomszédom?
Figyelt kérdés
70-es évek közepén épült tégla falas, de vasbetonpalló födémmel készült 4 emeletes épületben lakok. Sajnos a hangszigetelés erősen közelít a nullához, legalábbis a felettem lévő lakással, mert ha csöndben vagyok, akkor még az ágyrugó nyekkenését is hallom ahogy a szomszéd ráül az ágyra, vagy épp felkel. Oldalról nincs áthallás, alulról csak minimális. Na most a felső szomszéd elvált nő 8-10 éves kislánnyal. Esténként leteszem az éjjeliszekrényre a pohár vizet és mivel teljes csöndben vannak ez felhallatszik, onnan jöttem rá, hogy ilyenkor elkezd nekem kopogni, meg direkt "dobálja", húzogatja az ágyát vagy valamilyen bútorát. Másik esetben a konyhában zörgök az edénnyel erre elkezdi verni a fűtési csövet. Síri csendben ők sem tudnak lenni, szó szerint hallom, ahogy veszekszik a lányával, ill. futkároznak a kutyái a lakásban, de már nem érdekel, elfogadtam, hogy ilyen a ház van áthallás. De szerintem ezt neki is tudomásul kellene vennie és nem direkt akkor elkezdeni verni a padlót amikor kihallgatja, hogy már lefeküdtem aludni. Ti mit tennétek a helyemben? Próbáltam már vele beszélni, de csak odáig jutottunk el, hogy a saját sérelmeit kezdte el mondani, az a benyomásom -egy volt tanáro mszavaival élve-, hogy igazából az a baja, hogy hiányzik neki egy tízegynéhány centis. Csakhát egy társasházban kompromisszumot kell kötni és tudomásul venni, hogy bizony áthallás van.2018. nov. 8. 13:01
1/15 anonim válasza:
Nekem az alsó szomszédom hangos, sehonnan máshonnan nem hallatszik át semmi, csak tőle, fölöttem is, mellettem is laknak pedig, mások is beszélgetnek, néznek tévét, hallgatnak zenét, csak ő nem tud normális hangerőn. Az a baj, hogy ő ezt a zajt esti, éjszakai órákra időzíti, én meg így nem tudok pihenni.
2/15 anonim válasza:
“Próbáltam már vele beszélni, de csak odáig jutottunk el, hogy a saját sérelmeit kezdte el mondani, az a benyomásom -egy volt tanáro mszavaival élve-, hogy igazából az a baja, hogy hiányzik neki egy tízegynéhány centis.“
Te is a sérelmeidet soroltad neki, ő is neked... akkor neked is egy tízegynéhány centis hiányzik?
3/15 anonim válasza:
A mennyezet plusz hangszigetelése egyébként nem megoldható? Tudom, szűkül vele a tér, de talán segítene valamit.
4/15 A kérdező kommentje:
3-as tévedsz. nem kezdte mel sorolni a sérelmeimet, csak óvatosan megpróbáltam felvezetni a problémát azzal a kérdéssel, hogy mit tapasztalnak az áthallással kapcsolatban, mert bizony az ilyen építésű házaknál nagy az áthallás. De a következtetést, hogy a hang nem csa kegy irányban terjed magától már nem tudja levonni, arra meg nem volt lehetőségem, hogy hosszabban elbeszélgessek vele.
2018. nov. 8. 13:43
5/15 A kérdező kommentje:
Mennyezet hangszigetelése nem megoldás, mert nincs elég hely ahhoz, hogy min. 8cm vastagságú réteget meg lehessen építeni, ill. a falakat is kellene szigetelni, mert azok levezetik a hangot, kvázi szobát a szobában építeni, de ez túlzottan nagy költség, nem éri meg.
2018. nov. 8. 13:45
6/15 A kérdező kommentje:
Ja, másik alkalommal mikor felmentem, hogy a problémát megbeszéljem vele nem nyitott ajtót. Pedig nem voltam ideges, tényleg teljesen nyugodtan mentem fel, hogy értelmes felnőttek módjára beszéljük meg, oldjuk a feszültséget. Sajnos érződik nála is és a lányán is, hogy nincs férfi a háznál. Tartok tőle, ahogy halad előre a korban egyre rugalmatlanabb lesz ezen a téren (is).
2018. nov. 8. 13:48
7/15 anonim válasza:
Ez egy idegbeteg.😂
Valami megoldás tényleg kéne,mert így egymás agyára mentek.
8/15 A kérdező kommentje:
GOndoltam arra, hogy kiköltözök zártkerbe téliesített nyaralóba és a lakást kiadom egy kisgyerekes párnak :DD hagy érezze a feelinget a szomszéd.
2018. nov. 8. 14:13
9/15 anonim válasza:
Hasonló terveim vannak nekem is, valami jó nagyothallót kéne ide költöztetni, hadd érezze a kedves szomszéd a törődést. :-D
10/15 anonim válasza:
Különben lakást cserélhetnél az alattam lakóval, mi is jól járnánk, te is csendesebb szomszédokat kapnál, nekem is megoldódna a problémám. A két zajos lakó meg megkapná egymást. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!