Felújíthatjuk az emeletünket?
Egy szövetkezeti panel lakásban lakunk. Az emeleten lakókkal kissé megelégeltük, hogy évek óta húzódik a dolog, hogy felújítják-e a lépcsőházat vagy sem, így arra gondoltak többen is (két szomszéd), hogy újítsuk fel önköltségen az emeletet. 4 lakás van, ebből ketten nagyon akarják, igazából én is, csak nekem aggályaim vannak, miszerint:
Ha felújítjuk, akkor utána kötelezhet minket arra a társasház kezelője, közös képviselete, hogy a későbbiekben esedékes teljes felújításból (amiből mi kimaradnánk, mert már kész lenne) ugyanúgy fizessünk részt, mint a többi lakó?
A földszint, postaláda és a közös használatban lévő helyiségek már fel vannak újítva, csak az elsőtől a 9. emeletig maradt ki minden. Esetleg van tapasztalatotok ilyesmi esettel kapcsolatban?
Én is pont így gondolom, ahogy Te mondod.
Igazából nekem is cseszi a szemem az ahogy a folyosó kinéz, mert régi, repedezett ocsmány linóleum van, ezt szeretné az emeleten lévő 2 lakó nagyon kicserélni járólapra (és ezzel megválaszolom a kérdésed). Nyilván én is, de racionális keretek között. Erre még azt mondanám, hogy csak-csak beleférhet, de felmerült, hogy nem férne be a liftajtó alá a járólap amire az egyik nagyhangú lakó azt találta ki, hogy majd flexszel levágja...ez viszont már tutira nem szabályos. Persze tudni kell, hogy ez a két lakó aki nagyon nyomja ezt a dolgot tipikusan az, aki mindig mindenbe beleköt a lakógyűlésen, ha másba nem, akkor abba, hogy halkan beszél a közös képviselő... :) Tipikus gyökerek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!