Erre kötelezheti a szomszéd anyámat?
Figyelt kérdés
Költözött anyámék mellé egy fiatal pár gyerekkel. A férfi, mondván veszélyes a gyerekére nézve a fal ami az ő udvarukat is határolta, azt lebontatta. Most kitalálta hogy kellene egy kerítés is, amit teljes egészében anyámmal akar kifizettetni ami 200ezer forint. Erre kötelezheti ő anyámat? Anyám nyugdíjas és nincs erre pénze. A férfi Ausztriában dolgozik, tele van pénzzel. Ha ő akar valamit akkor csináltassa meg ő, szerintem. Remélem érthetően fogalmaztam. Szóval anyámnak a falát bontatta le, és most követeli hogy anyám a pénzéből csináljon rá egy kerítést is.2018. okt. 26. 12:59
11/35 A kérdező kommentje:
10méter volt megbeszélve, és 25öt bontott le. Most már rakott rá betonelemeket. Drótkerítést volt eddig, azt építetett a csávó anyámmal. A bontást a csávó csinálta.
2018. okt. 26. 13:50
13/35 anonim válasza:
Ha neki nem tetszik, és nem az övé a földrész, akkor csak fele-fele vagy igy kell elintézni.
20 m drótkerítés 25 ezer ft kb
14/35 anonim válasza:
Ha lebontás előtt nem mondott ilyet, akkor nincs joga
15/35 A kérdező kommentje:
Akkor leìrom mert nem rosszal írtam. Szòval ideköltözött a csàvò anyàm mellè, ès mondta règi a kerítés. Lebontotta, ès csinàltatott anyam pènzèből egy új dròt kerìtést. Utánna a fallal volt a baja, hogy veszèlyes. Megbeszèlte anyámmal hogy lebontja, ami 10 méter. Viszont nem 10 métert bontott le, hanem 25mètert. Az új kerítést is amit anyámmal pènzèből csináltatott mondvàn zavarja hogy belàtni. Az egèszre gyorsan betont rakott, ìgy nem lehet màr dròtkeríèst rakni. A csàvò követeli anyàmtòl, hogy 25 méternyi falat építsen a pénzéből.
2018. okt. 26. 14:31
16/35 A kérdező kommentje:
Szóval anyámmal lebontatta a règi kerítését, újat csináltatott vele a pénzéből. Lebontatta a falat a kerítéssel együtt, ès beton elemeket rakott le, es most azt mondja hogy anyám a pènzèből húzzon oda falat. Amùgy nem tudom mennyibe kerülne csak tippelek. Èn nem èrtek a témához, csak érdeklődöm mit tehet meg mert szeretnék segíteni anyámnak.
2018. okt. 26. 14:34
17/35 A kérdező kommentje:
*mert rosszul írtam* bocsi a hibákért, 2 gyerek lóg rajtam.
2018. okt. 26. 14:37
18/35 anonim válasza:
Ilyesmit nem követelhet. Olyan nincs, hogy a szomszéd eldönti hogy én milyen kerítést építsek a saját pénzemből.. megbeszélni persze lehet és ha megegyezés születéik, akkor közösen állni a költségeket, de így ez nonszensz.
Ha a szomszéd 2 méter magas carrarai márvány falat követel anyádtól, akkor szerinted neki azt kell megépíteni? :)
Szóval ez így egy marhaság. Ezt a szomszédot el kell hajtani a búsba...
19/35 A kérdező kommentje:
Csak nem tudjuk hogy kötelező-e a kerìtés, mert az egyik hozzászòlò ìrt hogy kötelező. Anyám màr ìgy is rendes volt, mert új kerítést csináltatott ès engedte a falbontást is. Anyám pedig nem tud kiállnia jogaiért és szegény ember, jött ez a f@xkalap és mindennel baja van, mindent anyámmal akar fizettetni
2018. okt. 26. 14:47
20/35 anonim válasza:
A ti feletekre húzzatok egy drótkeritést, amit megengedhettek magatoknak. Nem hiszem, hogy a ti részetek is lebetontoztatta... akkor már ő sértést követett el és ott neki ehhez nem volt joga. Szóval valami kis keritést húzni és lesz-rni magasról a szomszédot, semmit se tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!