Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Panelban kisgyerekes családtól...

Panelban kisgyerekes családtól zaj szempontjából mire lehet számítani? Mi az, ami elviselhető, életszerű, és mi az, ami már kiborító?

Figyelt kérdés
2018. okt. 25. 14:21
 1/3 Metionin ***** válasza:
97%
Fölénk nemrég költöztek, 2 vagy 3 gyerek van (én kettőre tippelek). A kicsi még 1 év alatti lehet mert éjszaka is rendszeresen ordít, napközben is nyomja rendszeres időközönként. A nagyobbikat akkor lehet hallani ha hisztizik (általában reggel korán és este 9 körül) meg ha dübögve rohangál, amit viszont csinál óránként. Hisztinél van hogy apuka is bekapcsolódik egy-egy jól irányzott "kusslegyenmosmáazistenbasszameg"-el. Én sokat dolgozom otthonról, emiatt többet is hallom de őszintén szólva annyira nem hat meg, inkább az bosszant amikor reggel még aludnék de már a fejem fölött toporzékol és hisztizik a kölök. Olyankor én is elmormolok egy "imát". Amúgy ez családfüggő, ahol csecsemő van, ott nyilván több az ordítás, ahol meg már járásképes a kölök, ott a rohangálás meg a hiszti. Ha mindkettő van mint fölöttünk, na az szívás :D plusz a szülő se mindegy hogy hagyja-e őrjöngeni a gyereket vagy üvölt-e rájuk 200 decibellel, utóbbi mindig hangosabb mint maga a gyerek zaja.
2018. okt. 25. 14:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mikor még panelban laktunk, felettünk is lakott egy kétgyerekes család. Amikor még egészen kicsik voltak a gyerekek, akkor megmondom őszintén még az sem zavart, hogy pont a felettem lévő szobában sírt fel éjjelente az egyik gyerek, mert hát most mit "kérjek számon" (kicsit h.lye megfogalmazás, de a lényeg szerintem érthető) egy egészen pici gyereken? Viszont ott már elszakadt a cérna nálam is, amikor a már 4-5 éves gyerek szombat délutánonként órákig rodeózott a lejárólapozott lakásban a kis műanyag motorjával, meg még este 9-10 körül ugrált a fejem fölött. Mindezt annyira lehetett hallani, hogy a mi alattunk lakók még nekünk szóltak, hogy nem tudnak tőlünk pihenni, de mi felvilágosítottuk őket, hogy nem tőlünk, hanem a mi felettünk lakóktól jön a zaj. Ráadásul ahogy egyre nagyobbak lettek a gyerekek, egyre kevésbé vagy egyáltalán nem szólt rájuk egyik szülő se, így kb. azt csináltak a lakásban, amit akartak. Néhányszor szóltunk nekik, de semmi nem változott. Végülis ők hamarabb költöztek el a házból, mint mi, úgyhogy egy darabig csönd volt, mert pár hónapig üresen állt a lakás. Azonban nem sokáig volt nyugalom, mert utána meg albérlőknek lett kiadva. Onnantól más miatt nem volt nyugtunk, de ez már nem tartozik a kérdéshez.
2018. okt. 25. 15:11
 3/3 anonim ***** válasza:
A házirendben benne van általában, hogy mi az a határ, amit nem szabad átlépni.
2018. okt. 25. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!