Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Túlzás, vagy nagyon is realitá...

Túlzás, vagy nagyon is realitás? Akár 2000000-3000000 forintnak megfelelő euró tiszta nyereség havonta szobafestő/burkoló egyéni vállalkozónak a szomszédos Ausztriában?

Figyelt kérdés

Nyilván jó szakember jól végzett munkái esetén.

Ez biztosan nem irreális? Havonta akár 2.000.000 forintnyi euró tisztán?

2018. okt. 25. 09:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ne a szavakon lovagoljunk, a kérdező a "profit"-ra gondolt (bevétel - összes felmerült költség).

Amúgy igen, abszolút el tudom képzelni. Ugye vállalkozóként nincs fix munkabére az embernek, a teljesítménytől és rátermettségtől függően nagyon széles skálán mozog neki a profitja. Ha valaki ügyes, ismeri és jól kezeli a beszállítói piacot (pl anyagköltség csökken ezáltal), szorgalmas és egy stabil vevői bázisa van, akkor abszolút kereshet ennyit, még akár többet is. Vállalkozóként határ a csillagos ég.

2018. okt. 25. 11:35
 12/15 anonim ***** válasza:

10: Nincs veled gond. :) Szerintem nyereség alatt mindenki a tisztán megkeresett pénzt érti.

Hogy ebből mennyi marad meg a megélhetési költségek után, az más kérdés. Ha azután marad meg ennyi, akkor azt inkább havi megtakarításnak kéne hívni.

Egyébként meg kérdező lehet sokat keresni festőként, burkolóként Ausztriában, sokkal többet, mint itthon. De hogy ez pontosan mennyi, azt én nem tudom.

2018. okt. 25. 11:36
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen, jól mondjátok, pontosan ezt írtam ki én is a kérdésben, a több milliós nyereség (vagy profit) a feltett kérdés tárgya, magyarul az, ami költségek és járulékok levonása után tisztán a zsebben marad.

Az a kutyát sem érdekli, hogy ebből ki mennyit költ. Ha hü.lye és sokat, akkor az az ő baja. :)

Konklúzió: azt mondjátok, ha valaki idehaza millió forint körül keres (tisztán) az Ausztriában a saját cégében egyedüli vállalkozóként megkereshet (jól végzett munkák esetén) akár két (két és fél) millió forintnyi eurót is nettóban? Vagyis ez nem illúzió?

2018. okt. 25. 20:35
 14/15 anonim ***** válasza:
Férjem. festő, 15 éve élünk München mellett, egyéni vállalkozó, egyfolytában dolgozik, adózás után átlagosan havi 4000 euro megmarad, de a belét kidolgozza és 20 éve van a szakmában. Havi 2 milliót egy itt is egy nagyon jo IT menedzser keres meg, nem egy festő vagy egy burkoló.
2018. okt. 26. 11:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A válaszokból nem tudhatod, hogy ki az aki járatos a témában, és ki az aki csak kibic és unalmában írogat, mert hallotta valakitől, aki szintén hallotta...

Fussunk neki a kérdésednek még egyszer a logika és a matematika mentén.

Tehát ha azt akarod, hogy minden legális legyen és az osztrák hatóságok se tudjanak majd a rendszeres ellenőrzéskor semmibe se belekötni, akkor minden munkádat legálisan, számlaképesen kell végezned, majd fizetni utána az adókat, a nyugdíjat, a könyvelőt, a kinti lakhatásodat, a kauciót, az élelmezésedet, közlekedésedet, az autódnak a biztosítását, a parkolását, a további nem várt kiadásokat stb...stb...

Miután már több vállalkozásom is volt, ezért tudom, hogy gyakorlatilag a megkeresett bevétel TÖBB MINT A FELE elmegy ezekre.

Tehát amennyiben havi 3 milliót szeretnél tisztán, akkor kb. 6 milliót kellene megkeresned.

Nézzük ugyanezt a matematika nyelvén.

Mondjuk azt, hogy pl. a hétvégeken hazautazol a családodhoz, így marad egy hónapban 22 munkanapod. Szorgalmas vagy, ezért számoljunk napi 10 órás munkaidővel.

Ez azt jelenti, hogy (22 nap x 10 óra =) 220 óra a havi munkaidőd.

A 6 millió Ft-ot elosztod a 220 órával, és az fog kijönni, hogy kb. 27.000 Ft lenne az órabéred.

Azaz (kerekítve) közel 100 Euro lenne óránként.

Vagyis közel 1.000 Euro/nap.

Természetesen lehet játszadozni a számokkal, de neked kell végig gondolni, hogy ez szobafestőként mennyire reális.

Azt is tudnod kell, hogy Ausztriában sem sík hülyék az emberek, és nem szórják ész nélkül a milliókat. (Igen precíz munkát követelnek, és ugyanakkor kicsinyesek és sza.rágóak.)

Ráadásul az esetleges megrendelőidnek a közel 100 Eurós órabéredhez hozzájönne még az anyagköltség is.

Arról az apróságról már nem is beszélve, hogy neked a helyi árak alá kellene menned, hogy egyáltalán munkád legyen, amit egyáltalán nem biztos, hogy jó szemmel néz majd a helyi szobafestő szakszervezet.

Azt se feledd, hogy a megrendelő felé a bizalmat erősíti az is, hogy miként jelensz meg egyáltalán a helyszínen.

Mert a "helyi Hans" -honlap, állandó telephely, perfekt német tudás, referenciamunkák, ismeretség stb..-n felül- megjelenik a kuncsaftnál a céges logós 10 milliós járművével. Ráadásul ő ott van már x éve és ha bármi van ott lesz x év múlva is, helyben.

Vagyis megtalálható, ha garanciális problémája lenne valakinek.

Te mivel/miképpen jelensz meg egy esetleges osztrák kuncsaftnál, hogy erősítsd a bizalmát és téged bízzon meg?

Hol talál meg a garanciaidőben?

Milyen előzetes referencia munkákat tudsz felmutatni nekik?

Hogyan állsz a perfekt némettel?

Kicsit hosszú lett. Bocs.

2018. okt. 26. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!