Eladnátok az új lakásotokat egy rossz szomszéd miatt?
"Próbáltuk megkeseríteni az életét, éjjel 1-2-ig nyomatjuk full hangerőn a tuctuc zenét"
Azért titeket se kell félteni, egy szomszéd hülyesége miatt az összes környező lakó éjszakáját elcseszitek...
Mindenképpen olyan megoldást kellene keresni amivel a többi lakónak nem okozol kellemetlenséget.
Töröltette a kérdező a válaszomat.
Akkor is tartom a véleményt: a problémás lakó te vagy, aki éjjel kettőkor nyomatja a zenét full hangerőn, mert nem képes elviselni, hogy a másik napközben éli az életét.
Sajnos hiába nem akarsz költözni, el fogsz, mert ő nem fog változtatni a dilijein.
Hiába akarnád :(
Szerintem mindig kettőn áll a vásár. Az a helyzet hogy az igényeink és a tűrőhatárunk is más. Felettünk egy középkorú házaspár él, gyakran náluk van az unoka. Előfordul, hogy este 6 és 9 között csak azt hallani, hogy rohan a lakás egyik végéből a másikba. Én is teszek-veszek, fel sem tűnik már, ha nem figyelek oda rá kifejezetten. Persze ha csendben olvasnék, akkor zavaró tudna lenni, de mivel erre ritkán van alkalom, hát ez van.
A szomszédunk fölött gyerekek laknak, ugyanez a buli megy. Csak két "lábnyomot" hall már 220 a vérnyomása és felmenne szétverni a kölyköt. A probléma az, hogy ő már akkor hallja, amikor nekem még bőven nem ütötte meg a fülem a zajszint. Értsd ezt úgy, hogy falszomszédaink és ha kétszer felkapcsolom a közös falunkon a lámpát, már ír facebookon, hogy mit csinálunk... :D Jóban vagyunk amúgy, én röhögni szoktam rajta.
A társasházban vannak ilyen dolgok és mivel napközben csinálja, nagyon kifogásod sem lehet. Ha zavar, akkor el kell adni, igen. Ha kattant, akkor úgysem fog hatni semmilyen lélekreható duma.
Anno panelban az alattunk lakó bulizott állandóan a kijevi népzenéjére. Néha a falat kapartam már. A mai napig boldog vagyok, hogy csak béreltük a lakást, de a végén sem miattuk költöztünk el.
A barátaink pedig úgy vettek lakást, ahogy itt valaki említette. Elfelejtettek kérdezni a szomszédokról, a tulaj pedig mélyen hallgatott. A felső szomszéd fél éjszaka nyomja nekik mindennap a tuctuc zenét.
Nem hallják állandóan, hiszen ők is elmennek reggel dolgozni és este érnek haza, meg mi is. A gyerek 2-3 órát rohangál mindkét esetben, aztán alvásidő. Abban talán igazad van, hogy elképzelhető, hogy ők éves szintre levetítve több napon hallgatják ezt, míg mi kevesebben, de nem tudom. Ez engem kevésbé idegesít, mint anno a népzene. :) Akkor is kevésbé idegesített, amikor az unoka még itt lakott a teljes pereputtyal.
A másik szomszédunknál a kutya ugat állandóan, ha a gazdája nincs otthon, de az sem igazán zavar, mivel amikor otthon vagyunk, akkor általában már gazdi is. Azokat irritálja, akik otthon vannak egész nap.
Ez esetben én lehet erre keresnék megoldást, ha nem akartok költözni.
Gondolkodtunk már mindenféle megoldáson, de vagy móresre tanítjuk az öreglányt, vagy költözünk, ez volt a konklúzió. Mindketten ezért nem fogunk elmenni dolgozni más helyre és feladni a home office-t (páromnak pl 300 km-re van a cég, be sem tudna járni, ha akarna, akkor sem, én meg vállalkozó vagyok, nekem sincs hova mennem).
De egyébként, ha el is mennénk itthonról napközben, hétvégén, ünnepnapon akkor is keserítené az életünket, ahogy tudja. És hajnalban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!