Mit jelent az, hogy külföldön nincs akkora stressz és nyugodtabbak az emberek?
Elég sűrűn hallottam már mindkét kifejezést, de ez mégis mit jelent? Hogy viselkednek az ottaniak és miért ennyire mások? Hogy kell ezt elképzelni? Megalszik a tej a szájukban? Halvérűek? Be vannak szívva?
Tényleg nem tudom elképzelni.
Utolsó: persze, hogy mindenhol vannak írgykedések meg veszekedés, ami nem mindegy, hogy arányban mennyi.
MO-on naponta történnek incidensek mindenkivel az utcákon (lökdösödés, udvariatlanságok, kötözködés), Németországban ezek a kivételes helyzetek, nem a megszokonn viselkedési mód.
Ami meg az akcentust illeti: a németnél egyértelmüen annak van elönye, aki NEM Hochdeutsch-ot beszél, hanem valamelyik Dialektet - a magyar akcentus azonban nem ez a kategória. Ellenben ezzel sem igazán foglalkoznak, és azalatt a 25 év alatt, amióta itt élek, egyetlen egy megjegyzést vagy negatív megítélést sem kaptam amiatt, hogy VAN akcentusom, éppen ellenkezöleg, inkább azt említik meg, hogy milyen JÓL beszélem a németet.
1 nem kell a megéhetésen parázni
2. nem az a helyzet, hogy kijössz a melóhelyről, és még a bkk-n szívsz
3. ha be akarsz menni ügyet intézni, nem megy rá a fél napod úgy, hogy sokszor SEMMIT nem tudsz elintézni, mert...
4. a boltban normálisak, HALAD a sor, nem kell a fél életedet leélni, miközben kétbanyatankkal is neked mennek, stb.
Svájcban élek, de mikor hazamegyek Mo-ra... hagyjuk, a második nap jönnék vissza, mert szar. Sajnálom, de ez az igazság, eljutni A-B-be macerás, random beszólogatnak a suttyók, este kizárt, hogy elinduljak, mert még melegítőben is megerőszakolnak, a szolgáltatások 99%-a egy kalap fos, stb.
Külföldön vagyok már egy jó ideje, és hidd el, hogy az itteniek sokkal stresszesebbek. :D
Itt ugye még az is közre játszik, hogy nem szabad semmit sem mondani, mert jajj, jön a PC rendőrség és kirúgnak a büdös pítsába. :D
Szintén németországból írok 28/L,átlag pedagógus
Na akkor nézzük:
Stresszes? Nem. Dolgozni kell? Igen.
Legfontosabb a kiszámíthatóság. 8 órát dolgozom,fél óra szünetem van. Ha a fene fenét eszik is így van,mert ez a törvény és betartják. A munkavállalónak van kötelessége és jogai is. És itt a pont: nem várnak el egy fikarcnyit sem többet mint ami a feladatom. Nem ér meglepetés a szabim előre lefoglalom és nem tolják el,nem húzzák ki. A főnököm megbecsül és örül hogy neki dolgozom. Tudja,hogyha én jól érzem magam,akkor jó munkát fogok végezni.
Nem stresszes a bevásárlás,mert mindig kapok mindent,normál áron. Nem ér meglepetés sehol. A pénzemből kényelmesen kijövök és van spórolt pénzem. Fenntartok egy autót is és nem gondolkozok hogy telitankoljam-e.
Az életem nyugis,mert mindenhol korrektul bánnak velem: orvosnál,szerelőnél,étteremben stb.
Nehéz elképzelni,én 4-5 év ittélés után vettem észre mindezt.
Én Írországban dolgozom.....:)
Itt is elég nyugodtak az emberek, mert szerintem az anyagiak maga sz élet sokkal jobb...:) ha szűk úton megyek az autómmal és az előttem haladó megalt beszélgetni , nem anyáknak , káromkodni dudalnak, hanem csendben várnak.
Az üzletekben, boltban szinten nyugalom van...
Ha van hazád.... a fizetni való csak a rezsi van, azaz ketto havonta jön az áram, szemet , net, tv havonta. És heti fizetés van....
Ezért IS boldogok , sokan mondjak a pénz nem számít, DEHOGYISNEM!!!!!
Sok Ország ilyen :)
De a milyen azaz Magyarország :( nem.
Itt tudsz gyűjteni is otthon nem...autód és kis extra ... nem gond és bokdog is vagy.
Sokat mosolyognak, a gépjárművezetők nagyon udvariasak, nem aggódnak a megélhetés miatt, értelmes munkát végeznek, nincs fölösleges adminisztráció - mint nálunk pl. pedagógusoknál, hivatalnokoknál, építőiparban , stb.
Egyszer menj át Ausztriába és pár órán belül megérted, hogy miről beszélünk.
Németországban élek 2 éve.
Első napomon rámdudáltak, nem értettem miért.
Kocsival járok haza Budapestre. Amikor hazamegyek, a városban szintén rámdudálnak.
Aztán rájöttem: otthon azért dudálnak, mert "tetvészkedek", idekint meg azért dudáltak rám, mert "bevágtam". XD Szóval már csak a vezetési stílusból is érződik, hogy itt nincs stressz, senki nem rohan sehova.
A DHL-es sofőr a kocsit járó motorral (tehát sluszkulccsal, megrakott csomagtérrel) hagyja az épület előtt, míg felmegy a 2. emeletre kézbesíteni a csomagot. Senki nem fog a kocsihoz nyúlni.
Helyszín: 120 ezres város. Egy ismerősöm anyukája egy nap gyalog volt bevásárolni, mert nem találta a biciklijét. Majd rájött, hogy egy hete, legutóbb biciklivel ment vásárolni, csak épp elfelejtette és gyalog ment haza.
A bicikli lezárás nélkül megvárta az üzlet falának támasztva.
Ezek Magyarországon elképzelhetetlen dolgok.
Itt a takarítónő minimálbére is 370eFt nettó rosszabb esetben is, amiből még 2000Ft-os csirkemellár mellett is elég jól ki lehet jönni. Itt senkinek nem kell lopnia ahhoz, hogy megéljen. Nem csoda hát, hogy nem üvöltöznek a vevők a boltban és sokkal nyugodtabb az alaphangulat.
Angliai, közepes városban éltem.
Angolok folyton eldobálják a szemetet, állandóan pub-ban vannak. A fiatalok füveznek foylton és a kokain kb. úgy megy mint Magyarországon a sörözés vagy inkább a töményezés, tehát ha már összejönnek ketten, hárman haverok akkor előkerül.
Komoly ingatlan maffia van.
Első nap egy angol srác jött utánnam az utcán, mutogatta a nemiszervét és mondta, h tudom, h ezt akarod. Úgy, h én is férfi vagyok.
A parkok nagyon szép tiszták. A fizetések magasabbak.
Barátkozásért, befogadásért nagyon keményen kell dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!