Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen joggal lehetne ezért...

Milyen joggal lehetne ezért feljelenteni a szomszédot?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy a szomszéd kutyája állandóan átmászkált az udvarunkba és vagy a verandára vagy valahova az udvarba szart szóltunk már nekik ez végett de nem érdekelte őket csak nevettek rajta utána ugyan úgy át jött a kutya aztán a kerekítést valahogy mrgcsináltuk hogy ne tudjon át jönni a kutya. És egyébként milyen joggal lehetne feljelenteni ezért a szomszédot , hogyha esetleg a kutya valahol szétszedné a kerítést és megint átjönne ?
2018. márc. 29. 12:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a kerítés a ti vagy a szomszéd kerítése, nem mindegy.
2018. márc. 29. 12:36
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Ez birtoksértés lehet, mert a szomszéd miatt nem tudod zavartalanul használni a saját ingatlanodat.

A birtokvédelmi eljárás egy közigazgatási eljárás, illeték köteles és valószínűleg csak több konfliktust szül, mint amennyit megold.

2018. márc. 29. 12:38
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Pont ezért, de a kutyát is be lehet fogatni és mehet a gyepire. Majd nem nevetnek, amikor 5-30e Ft büntiért hozhatják csak el.

Nálunk ugyanez volt, kutya több helyeb megrongálta a kerítést, én befogtam és ment a gyepire, a tulajt tájékoztattam róla. Nagy volt a szája, de minden nap ki volt engedve utcára a kutya. A jegyzőnél bejelentettem ezt és a rongálást, fotókkal bizonyítva.

Kijöttek, megnézték, a csajt kötelezték a javítás kifizetésére. Hamar megtanult kutyát tartani.

2018. márc. 29. 12:41
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Amennyiben a nyugalmatokra hajlandóak vagytok áldozni egy keveset, akkor itt a megoldás:

[link]

Utána se szomszéd, se kutya!

Persze lehet feljelentgetni és pereskedni évekig...

2018. márc. 29. 12:44
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Ugyan már, 3000 az illeték BV eljárásnál és nincs pereskedés. Vagy a vétlen fél fizessen 13e/fm kerítésért, miközben a kutyás gyökér röhög?

Ez a vicc. Majd fizet az aki nem tudja tartani a dögöt a helyén.

2018. márc. 29. 12:52
 6/8 anonim ***** válasza:
18%
Bírom az ilyen feljelentgetős embereket. Sajnos a kutyák ilyenek. Benne van a pakliban, hogy tönkreteszik a kerítést, pláne mert már nem lehet láncon tartani a kutyákat. Meg kell csinálni a kerítést és slussz. Nem tudom, miért lenne neked jó, ha haragban lennél egy ilyen hülyeség miatt a szomszéddal.
2018. márc. 29. 13:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Helyezd at a kutyaszart az ő kertjébe. ;)
2018. márc. 29. 22:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Már csináltam :D

2018. márc. 29. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!