Milyen joggal lehetne ezért feljelenteni a szomszédot?
Ez birtoksértés lehet, mert a szomszéd miatt nem tudod zavartalanul használni a saját ingatlanodat.
A birtokvédelmi eljárás egy közigazgatási eljárás, illeték köteles és valószínűleg csak több konfliktust szül, mint amennyit megold.
Pont ezért, de a kutyát is be lehet fogatni és mehet a gyepire. Majd nem nevetnek, amikor 5-30e Ft büntiért hozhatják csak el.
Nálunk ugyanez volt, kutya több helyeb megrongálta a kerítést, én befogtam és ment a gyepire, a tulajt tájékoztattam róla. Nagy volt a szája, de minden nap ki volt engedve utcára a kutya. A jegyzőnél bejelentettem ezt és a rongálást, fotókkal bizonyítva.
Kijöttek, megnézték, a csajt kötelezték a javítás kifizetésére. Hamar megtanult kutyát tartani.
Amennyiben a nyugalmatokra hajlandóak vagytok áldozni egy keveset, akkor itt a megoldás:
Utána se szomszéd, se kutya!
Persze lehet feljelentgetni és pereskedni évekig...
Ugyan már, 3000 az illeték BV eljárásnál és nincs pereskedés. Vagy a vétlen fél fizessen 13e/fm kerítésért, miközben a kutyás gyökér röhög?
Ez a vicc. Majd fizet az aki nem tudja tartani a dögöt a helyén.
Már csináltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!