Hogyan lehet lerázni egy ilyen szomszédot?
Kicsit hosszú leszek, bocsánat.
Szóval az alapszitu, hogy a szomszédunkban... hát, nem értelmiségi emberek laknak, fogalmazzunk így. Nem a mi házunkban (társasház jellegű, de csak néhány lakással), hanem a telek osztott, és van rajta még egy osztott épület, ők abban élnek. Tehát közös az udvar, a kapu, ezen kívül elvileg nem is találkozunk velük.
Nos, ezek az ott lakók befogadnak mindenféle jött-ment hajléktalant. Állítólag a régebben ittlakók körbejártak mindent jogásszal stb., és nem nagyon lehet velük mit tenni, pedig egyébként is van probléma, ordibálás, verekedés... de nálam ez verte ki a biztosítékot, hogy befogadnak mindenféle alakot. Gondolom fizettetnek velük, de ebbe nem látok bele.
Régebben gyakran szórakoztak azzal, hogy felfeszítették a kaput vagy tönkretették a zárat, hogy ne lehessen bezárni, így jöttek-mentek, ahogy akartak, szóval alapból nem a legjobb, emiatt félni kell, hiszen az nem sétál be, aki nem akar... Persze ezek mindig ki vannak javítva.
Ha balhé miatt nem jut be valamelyik, végigcsöngetik az összes szomszédot, hogy engeggyenmábecsókolomakezit. A legelején, mikor odaköltöztünk, gyorsan rövidre zártuk, utána minket békén hagytak jó darabig. Viszont az egyik odacuccolt csövi újra próbálkozott, hogy elhagyta a kulcsát akármi, és párom elkövette azt a hibát, hogy beengedte (mondván ne csöngessen nekünk ott órákig). Azóta folyton hozzánk csöngetnek.
Én a múltkor megmondtam (olyasmi volt a szöveg, hogy hiába csönget a szomszédékhoz, nem nyitja ki neki senki), hogyha nincsenek itthon, akkor nem kell bejönni sem, nem engedem be. Utána órákig ráfeküdt a kaputelefonra, végül közöltem vele, hogyha nem takarodik innen, kihívom a rendőrséget, nem lakik itt, nem tartózkodhat itt. Utána hallottam (nappalink ablaka a kapu fele nyílik), hogy valaki végül beengedte, gondolom, mikor jött haza.
Na, ezek után bosszúból éjszaka óránként becsöngettek hozzánk a kaputelefonon, de így percekig kitartva jó hosszan. Nyilván nem vettem fel, de persze a célt elérte, mélyalvás helyett mindig felébredtem.
Na most, a telefont félretenni nem tudom, mert olyan bután van összekötve, hogyha felveszem, állandó kapcsolat a beszélgetés, tehát csöngetés nélkül is. A félretett telefon élő közvetítés a kint zajló dolgokhoz.
Leszerelni meg nem kéne a kaputelefont, mivel ugye az udvar zárt, így az az egyetlen kapcsolat. Meg az ajtónyitó is. Ergo se postás, se bárki egyéb, ha keres, nem jut be hozzánk, ha az nincs.
Az meg a másik, hogy folyamatos munkarendben dolgozunk, tehát ha fontos ügyben keresnek, akkor jó, hogy van, mert felkelt. De nem így.
Mi lehet erre a megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!